koshty-otrymaly-cherez-dva-tyzhni-holova-osbb-z-brovariv-pro-efektyvnist-miskoi-prohramy-kompensatsii-na-zakupivliu-heneratoriv

Кошти отримали через два тижні - голова ОСББ з Броварів про ефективність міської програми компенсацій на закупівлю генераторів

 • 13058 переглядiв

У Броварах діє програма часткової компенсації вартості генераторів для багатоквартирних будинків. Голова ОСББ розповів про швидкий розгляд заявки.

Розгляд заявок та виплата коштів по Броварській міській програмі часткової компенсації вартості електрогенераторів для багатоквартирних будинків відбувається достатньо швидко і без зайвої бюрократії. Програма працююча, ефективна і до неї варто долучатися. Про це розповів голова Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку "Петлюри Симона 21-б" Антон Бобров в коментарі УНН.

Деталі

Голова зазначив, що їхнє ОСББ вирішило доєднатися до програми восени минулого року. Розгляд заявки на компенсацію у Броварській міській раді відбувся достатньо швидко - уже через два тижні кошти були на рахунку ОСББ.

"Ми одразу прорахували потужність генератора, яка нам потрібна, щоб запустити ліфти, воду, опалення. Придбали генератор за кошти нашого резервного фонду, із доставкою він нам обійшовся приблизно у 320 тисяч гривень. І потім ми направили заявку на компенсацію в Броварську міську раду.

У міськраді процедура тривала недовго, може, десь два тижні з моменту подачі заявки до моменту отримання грошей на рахунок. Ми отримали максимальну суму компенсації - 50 тисяч гривень", - розповів Бобров.

Голова ОСББ повідомив, що в їхньому будинку - від 17 до 20 поверхів, всього 410 квартир. Генератор, вартість якого частково компенсувала Броварська міськрада, наразі забезпечує усі загальнобудинкові потреби під вас відключень світла. 

"Коли ми придбали генератор минулого року, то від нього працювали лише насоси на воду і насоси на опалення. Цього року ми ще вклали трохи коштів, і тепер в кожній секції працює один ліфт. Генератор забезпечує освітлення всіх коридорів, консьєржні приміщення теж з електрикою. У нас є збудоване в минулому році укриття досить в хорошому стані, яке використовується як пункт незламності: там працюють розетки, безкоштовний Wi-Fi - усе теж працює від генератора. Усі загальнобудинкові потреби цей генератор покриває. Утримання генератора обходиться до 60 тисяч гривень на місяць, залежно від тривалості відключень світла", - пояснив Бобров.

Додав, що члени їхнього ОСББ на власному прикладі змогли переконатися, що програма, яку запустили у Броварах наприкінці 2022 року, є дієвою.

"Мешканці  на 100% всі задоволені. Програма працююча, ефективна і не складна для реалізації", - підсумував Антон Бобров.

Додатково

Міський голова Броварів Ігор Сажко спростував дописи у соцмережах про те, що програма компенсацій вартості електрогенераторів для багатоквартирних будинків нібито не працює. Закликав ОСББ та ЖБК більш активно до неї залучатися, щоб підготуватися до зими.

"Відповідна програма діє у нашому місті з кінця 2022 року, і до неї долучилися вже близько тридцяти броварських ОСББ та ЖБК, деякі неодноразово. На компенсації місто виділило майже два мільйони гривень. Для того, щоб отримати компенсацію за встановлений генератор, керівництво ОСББ або ЖБК має звернутися до міського Управління житлово-комунального господарства, інфраструктури та транспорту. Заявку розглядає комісія, визначає суму компенсації та виносить рішення за засідання виконкому. Хочу закликати усіх мешканців багатоквартирних будинків бути активними, і долучатися до цієї програми, щоб не залежати від відключень світла", - зазначив Сапожко.

Маємо бути енергонезалежними – мер Броварів Ігор Сапожко про встановлення сонячних панелей у міській клінічній лікарні (відео)26.07.24, 10:12

Захар Подкидишев

Суспільство

Популярні

Новини по темі

На півдні та сході знищили 7 ворожих дронів-розвідників

 • 29444 переглядiв

Raiffeisen Bank починає скорочувати свої операції в росії - Bloomberg

 • 13189 переглядiв