kompaniia-z-budivnytstva-shvydkisnykh-tuneliv-hyperloop-one-zakryvaietsia-i-zvilniaie-spivrobitnykiv-bloomberg

Компанія з будівництва швидкісних тунелів Hyperloop One закривається і звільняє співробітників - Bloomberg

 • 45241 переглядiв

Hyperloop One, не отримавши контрактів на створення робочого гіперлупа, закривається, звільняє персонал і продає свої активи. Компанія, яка колись обіцяла високошвидкісні подорожі, перед закриттям встигла провести лише невеликий тест.

Компанія з високошвидкісних перевезень Hyperloop One закриється, оскільки їй не вдалося виграти жодного контракту на будівництво працюючого гіперлупа. Про це повідомляє Bloomberg, передає УНН.

Деталі

За даними видання, Hyperloop One, яка розробила пасажирські перевезення в надшвидкісній системі капсул, що левітують, звільняє співробітників із 1 січня 2024 року. Станом на початок 2022 року в компанії працювало понад 200 осіб. Компанія вже закрила свій офіс у Лос-Анджелесі. Решті працівників, яким було доручено контролювати продаж активів, сказали, що їхня робота закінчиться 31 грудня.

Відомий стартап, заснований 2014 року, залучив понад 450 мільйонів доларів і побудував невеликий випробувальний трек неподалік від Лас-Вегаса. У 2020 році вони здійснили перше у світі перевезення пасажирів. Але за весь час так і не побудували жодного масштабного гіперлупа, який реально працює. А минулого року стартап вирішив зосередитися на вантажах, а не на людях.

Apple зупиняє продажі Apple Watch Series 9 і Ultra 2 в США21.12.23, 21:58

Оскільки інвестицій компанія більше не отримувала, зараз Hyperloop One намагається продати активи, що залишилися, включно з випробувальним полігоном і обладнанням.

Інтелектуальна власність стартапу буде передана арабській компанії DP World, яка володіє контрольним пакетом акцій.

Додатково

Система Hyperloop використовує вакуум і магніти, щоб забезпечити швидкісну і майже безшумну подорож. Очікувалося, що поїздка між Нью-Йорком і Вашингтоном триватиме лише 30 хвилин - удвічі швидше, ніж політ на комерційному літаку, і вчетверо швидше, ніж на високошвидкісному поїзді.

До технології виявив інтерес Ілон Маск. Він створив підприємство The Boring Company, яке обіцяє побудувати між містами систему вакуумних тунелів, у яких курсуватимуть капсули з пасажирами.

Розвивати технологію планувалося і в Україні. У Дніпрі хотіли побудувати тестовий майданчик для розвитку вакуумних потягів.

Анастасія Рябоконь

Технології

Популярні

Завтра в Україні не планують відключати світло

 • 61629 переглядiв

Від Іспанії буде додаткова ППО – Зеленський

 • 86375 переглядiв

Україна та Португалія підписали угоду про безпеку

 • 83619 переглядiв

Новини по темі

Банки нарощують кредитування бізнесу та населення - НБУ

 • 24533 переглядiв

WSJ: ліквідацію пригожина організував микола патрушев

 • 25841 переглядiв