komitet-vr-pidtrymav-zakonoproiekty-pro-pozbavlennia-zradnykiv-derzhnahorod-ta-vrehuliuvannia-pytan-povodzhennia-zi-zbroieiu

Комітет ВР підтримав законопроєкти про позбавлення зрадників держнагород та врегулювання питань поводження зі зброєю

 • 39575 переглядiв

Правоохоронний комітет ВР рекомендував ухвалити законопроєкти щодо позбавлення держнагород за пропаганду агресора та вдосконалення порядку поводження зі зброєю. Це відбулося на виконання доручення Президента України.

Правоохоронний комітет Верховної Ради рекомендував парламенту ухвалити законопроєкти щодо позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду держави-агресора та щодо вдосконалення порядку отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю. Про це повідомляє пресслужба ВР, передає УНН.

Деталі

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності 15 серпня 2024 року на позачерговому засіданні, на виконання доручення Президента України, рекомендував парламенту невідкладно розглянути та прийняти закони щодо позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду держави-агресора та щодо вдосконалення порядку отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю

- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що комітет рекомендував Раді прийняти з основу та в цілому законопроєкт щодо позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду держави-агресора чи вчинення інших протиправних дій проти України, а також прийняти у другому читанні законопроєкт щодо вдосконалення порядку отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю.

Рада збирається розглянути позбавлення зрадників держнагород14.08.24, 16:32

Доповнення

Сьогодні Президент Володимир Зеленський закликав Верховну Раду зібратися невідкладно найближчим часом для розгляду оборонного законодавчого пакета, а саме питань щодо, зокрема, врегулювання питання трофейної зброї, громадянства іноземців, які воюють в українських легіонах та позбавлення зрадників держнагород.

Популярні

Новини по темі

Завтра в Україні не планують відключати світло

 • 22266 переглядiв