ukenru
koli-pochnut-rozglyadati-pitannya-chlenstva-ukrayini-v-yes-ugorschina-pidtrimaye-yogo-posol

Коли почнуть розглядати питання членства України в ЄС, Угорщина підтримає його – посол

 • 122398 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Угорщина підтримає вступ України до Європейського союзу, коли це питання розглядатимуть в блоці. Про це заявив Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто в інтерв'ю одному з телеканалів, пише УНН.

Цитата

«Ми вас повністю підтримуємо. Будьте певні, що угорці та народ Угорщини солідарні з вами. І ми сподіваємося, що вже зовсім скоро ця трагедія, ця війна припиниться. А український народ відродиться із новою енергією та новими можливостями. І наприкінці я хочу запевнити вас у тому, що коли почнуть розглядати питання членства України в Європейському Союзі, Угорщина підтримає його», - сказав дипломат.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський наприкінці лютого повідомив, що Україна звертається до Євросоюзу щодо невідкладного приєднання України.

1 березня стало відомо, що заявка вже на розгляді.

Наприкінці квітня Україна під час візиту президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн отримала опитувальник щодо членства в Євросоюзі.

У понеділок, 9 травня Україна офіційно передала Європейській комісії фінальну частину опитувальника, необхідну для оцінки готовності України до набуття статусу кандидата на членство в ЄС. Відтак, технічна частина процесу зі сторони України завершена і м’яч знаходиться на стороні Європейського Союзу.

Українські Національні Новини

Новини Світу