kino-zarady-peremohy-blahodiinyky-onovyly-kinoteatr-na-vinnychchyni

"Кіно заради Перемоги!": благодійники оновили кінотеатр на Вінниччині

 • 12156 переглядiв

У місті Ладижин на Вінниччині відновив роботу кінотеатр "Україна" в рамках проєкту "Кіно заради Перемоги!". Відкриття відбулося за підтримки благодійного фонду "МХП-Громаді".

У місті Ладижин, що на Вінниччині, за підтримки благодійного фонду "МХП-Громаді" в рамках проєкту "Кіно заради Перемоги!" відновив роботу кінотеатр "Україна", передає УНН.

Деталі

Для Ладижина відкриття кінотеатру є великою подією, адже кінозал не працював з 2020-го року.

"Крайні три роки кінотеатри в Україні, на жаль, тільки закривалися.

Кінотеатр в Ладижині не просто відновив роботу, а по суті відкрився заново. В наш час це дорівнює перемозі. Це дорівнює неймовірній радості кінематографістів", - коментує голова правління асоціації "Дивись Українське"  Андрій Різоль.

"Була складна робота в напрацюванні цього проєкту. Тому що у нас одна зала. Ми не до кінця розуміли необхідні критерії для відкриття кінотеатру.

Хочу подякувати благодійному фонду "МХП – Громаді!", які долучили певних спеціалістів, долучилися до фінансування цього проєкту. І в принципі розпочалася робота.

Робота рухалася не один місяць. Приїжджали експерти, дивилися обладнання, дивилися можливості нашого кінотеатру. І, як бачите, ми на фінішній прямій", - додає т. в. о. міського голови Ладижина Олександр Коломієць.

На перші покази в оновлений кінотеатр "Україна" також завітав кіноактор та режисер Ахтем Сеїтаблаєв.

Детальніше - в сюжеті УНН

Популярні

Новини по темі

Війська рф вночі обстріляли з танка громаду на Сумщині

 • 21158 переглядiв

В Австрії кілька міст зачепив блекаут

 • 13295 переглядiв

Глава МЗС Ізраїлю порівняв Ердогана з Саддамом Хусейном

 • 13469 переглядiв