ukenru
khvilya-alkogolnogo-falsifikatu-v-ukrayini-pravookhorontsi-vikrili-zlochintsiv

Хвиля алкогольного фальсифікату в Україні: правоохоронці викрили злочинців

 • 12883 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. У Житомирській області правоохоронці ліквідували два підпільні цехи з виробництва підробного алкоголю під торговими знаками відомих у світі виробників, а саме - Metaxa, Jagermeister, Bacardi, Courvoisier, Monte Choco та інших. А у Запоріжжі правоохоронці затримали мешканця, який два роки продавав горілчаний фальсифікат під маркою брендів Nemiroff, "Пшенична", "Медофф", "Хортиця", "Хлібний дар" та "Воздух". Про це повідомляють пресслужби податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області та Запорізької обласної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кращих традиціях китайських підробок: українці обурені якістю псевдогрузинського коньяку "Aznauri".

Так, за інформацією Запорізької обласної прокуратури, протягом 2018-2020 років мешканець Запоріжжя збував фальсифікований алкоголь. Він замовляв сурогат поштою, а потім перепродував замовникам. Горілка продавалась під маркою брендів Nemiroff, "Пшенична", "Медофф", "Хортиця", "Хлібний дар" і "Воздух".

Своєю чергою, співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області виявлено та нейтралізовано два підпільні цехи з виробництва фальсифікованого алкоголю. Цехи розташовувались на території міста Житомир у приватних приміщеннях. Функціонували в основному у нічний час.

Фальсифікат маркувався під торговими знаками відомих у світі виробників, а саме: Metaxa, Jagermeister, Bacardi, Courvoisier, Monte Choco та інших. Реалізація підробного алкоголю здійснювалась через низку посередників, а також в мережі інтернет.

"Під час проведення санкціонованих судом обшуків у місцях виробництва, зберігання та реалізації підробного алкоголю, а також автотранспорту, який належав власникам нелегального "бізнесу", податківцями вилучено обладнання для підпільного виробництва, пластикові ємності, тара, спиртометри, насоси, пластикові шланги, а також "готову продукцію" на орієнтовну суму 700 тис.грн", - повідомили податківці.

Нагадаємо, частка фальсифікату на алкоринку України значно зростає у період свят. Тому виконавчий директор Всеукраїнської громадської організації "Союз споживачів України" Максим Несміянов поділився порадами про те, як убезпечити себе від небезпечних підробок і фальсифікату. 

Так, експерт радить купувати алкоголь на офіційних інтернет-платформах або у мережевих великих магазинах, звертати увагу на ціну (вона не повинна бути підозріло низькою), а також у жодному разі не купувати алкоголь у соцмережах "з рук".

Українські Національні Новини

Суспільство