kerivnytstvo-maie-vidstoronyty-zymu-z-posad-dyrektora-yurdepartamentu-nbu-i-holovy-adminrady-fhvfo-na-chas-rozsliduvannia-kryminalnoi-spravy-eksnardep

Керівництво має відсторонити Зиму з посад директора юрдепартаменту НБУ і голови адмінради ФГВФО на час розслідування кримінальної справи - екснардеп

 • 75883 переглядiв

Керівництво має відсторонити Зиму з посад директора юрдепартаменту НБУ і голови адмінради ФГВФО на час розслідування кримінальної справи, вважає екснардеп.

Директор юридичного департаменту НБУ – голова Адміністративної ради Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Олександр Зима повинен бути відсторонений від виконання обовʼязків на час розслідування кримінального провадження, у якому він фігурує. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив колишній народний депутат Ігор Мосійчук.

"По-перше, якщо проти чиновника такого рангу порушене кримінальне провадження - він має бути на час перевірки відсторонений від виконання обовʼязків. Не звільнений, а саме відсторонений на час перевірки", - зазначив Мосійчук.

За його словами, Зима досі не відсторонений від виконання обовʼязків директора юридичного департаменту і голови Адміністративної ради Фонду гарантування вкладів фізичних осіб через те, що діє кругова порука.

"Чому це в нас не відбувається - бо у нас діє кругова порука, що журналісти поговорять і забудуть, а ми тим часом все порішаємо. Ситуація зміниться, лише коли зміниться система влади", - переконаний колишній нардеп.

Нагадаємо

Шевченківський районний суд Києва визнав потерпілою співзасновницю банку "Конкорд" Юлію Сосєдку у кримінальному провадженні щодо ймовірного зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків, директором юридичного департаменту Національного банку України Олександром Зимою.

Як повідомляв УНН, кримінальна справа стосується листа Національного банку України до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за підписом Олександра Зими, яким він рекомендував Фонду відкликати позови, подані "Конкордом" проти НБУ. У документі йшлося про чотири позови банку "Конкорд" до НБУ, у яких банк вимагав скасувати штрафи на загальну суму майже 63,5 мільйона гривень. Ці позови були подані ще до того, як Нацбанк ухвалив рішення про ліквідацію "Конкорду" й увів туди тимчасову адміністрацію.

Співзасновниця "АТ "АКБ "Конкорд" Олена Сосєдка заявила, що Національний банк України проігнорував пропозиції акціонерів банку "Конкорд" перед його ліквідацією, а потім ще й за вказівкою регулятора їх позбавили права на справедливий суд.

Популярні

Новини по темі

На Вінниччині вночі знищили 4 ворожі дрони

 • 25975 переглядiв

Курс валют на 5 серпня: долар відновив ріст

 • 23835 переглядiв

У Сумах повідомили про вибух на тлі повітряної тривоги

 • 25802 переглядiв