kerivniki-fbr-i-mi-5-poperedzhayut-pro-shpigunstvo-ta-khakerski-operatsiyi-z-boku-kitayu

Керівники ФБР і МІ-5 попереджають про шпигунство та хакерство з боку Китаю

 • 211164 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Директор Федерального бюро розслідувань США (ФБР) Крістофер Рей і очыльник внутрішньої розвідки Великої Британії MI-5 Кен Маккаллум виступили зі спільним зверненням, щоб попередити бізнес-лідерів та науковців про "довгострокову економічну загрозу" з боку Китаю, який, за їх словами, прагне викрасти їхню інтелектуальну власність і впливати на політику Заходу. Про це інформує УНН, посилаючись на CNN.

Деталі

Під час промови в лондонській штаб-квартирі MI-5 керівники розвідувальних служб підкреслили спільну роботу, спрямовану на перешкоду "найсерйознішій проблемі шпигунства та хакерства" з боку китайського уряду. Як зауважив Рей, окрім крадіжки технологій, Китай також вживає заходів, щоб захистити свою економіку від будь-яких майбутніх санкцій, якщо він спробує захопити Тайвань силою, витягуючи уроки зі спроб Заходу покарати росію за її вторгнення в Україну.

Цитата

"Ми бачили, як Китай шукає способи захистити свою економіку від потенційних санкцій, намагаючись захистити себе від шкоди, якщо зробить щось, що викликатиме гнів міжнародної спільноти. У нашому світі ми називаємо таку поведінку підказкою", — сказав директор ФБР.

Він навів нещодавні оцінки дослідження Єльського університету, згідно з якими західні компанії втратили 59 мільярдів доларів у результаті російсько-української війни.

"І якщо Китай справді вторгнеться на Тайвань, ми можемо знову побачити те саме, у набагато більших масштабах", — додав Рей.

Маккалум зауважив, що "припущення західних країн про те, що зростання добробуту в Китаї та збільшення зв’язків із Заходом автоматично призведе до більшої політичної свободи, виявилося помилковим". Він додав, що Пекін зацікавлений в іноземних демократичних, медійних і правових системах для того, щоб використовувати їх у своїх інтересах, замість того, щоб наслідувати їх.

За словами директора британської розвідки, зараз MI-5 проводить у сім разів більше розслідувань, ніж у 2018 році, пов’язаних з діяльністю Китаю у Сполученому Королівстві.

Раніше

НАТО посилить свої бойові групи у східній частині Альянсу. Нова стратегічна концепція НАТО "вперше" включатиме обговорення Китаю, заявив Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Корпорація Oracle отримала від України "Відзнаку миру"

     • 253981 переглядiв