kakhovske-vodoskhovische-peretvoryuyetsya-na-pustelyu-ukrgidroenergo

Каховське водосховище перетворюється на пустелю – Укргідроенерго

 • 3301627 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Через підрив Каховської ГЕС водосховище осушилося та перетворюється на пустелю. Про це повідомили в ПрАТ Укргідроенерго, пише УНН.

Деталі

Унаслідок знищення греблі Каховське водосховище знищено. Тепер на місці, де глибина води сягала кількох метрів, оголена земля вкрилася глибокими тріщинами.

Науковці Українського гідрометеорологічного інституту обробили спектрозональні знімки території Каховського водосховища від Європейського космічного агентства.

Цитата

«Зі знімків видно, що значна частина поверхні стала коричневого кольору. Це означає, що водосховище не лише осушилося, а й фізично перетворюється на пустелю», — йдеться у повідомленні.

Доповнення

Українські експерти вважають, що з підривом Каховської ГЕС почався новий етап у війні росії проти України. Вони застерігають, що це, можливо, є прологом до ще масштабніших катастроф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Як зараз виглядає зруйнована Каховська ГЕС - показали відео

Нагадаємо, 6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали Каховську греблю на Херсонщині. В Укргідроенерго зазначили, що ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає. Відкрито кримінальне провадження про екоцид.

Також із дна Каховського водосховища з'явився легендарний острів Тавань.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У «Дію» повертають послугу зміни місця проживання

     • 927800 переглядiв