kabmin-skhvalyv-stratehiiu-prodovolchoi-bezpeky-ukrainy

Кабмін схвалив стратегію продовольчої безпеки України

 • 33917 переглядiв

Уряд затвердив стратегію продовольчої безпеки з трьома ключовими цілями. Вона спрямована на розвиток аграрного виробництва, забезпечення доступності продовольства та посилення безпекової складової.

Кабінет міністрів України схвалив стратегію продовольчої безпеки України на період до 2027 року. Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає УНН.

"Схвалено Стратегію продовольчої безпеки України на період до 2027 року, метою якої є визначення цілей, основних напрямів та завдань державної політики із забезпечення продовольчої безпеки як напряму забезпечення національної безпеки України. Затверджено операційний план заходів з реалізації Стратегії продовольчої безпеки України на період до 2027 року", - написав Мельничук.

Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду повідомляв, що стратегія має три ключові цілі:

  •  Стимулювати розвиток аграрного виробництва й наповнити продовольчий ринок.
  • Забезпечити доступність продовольства для усіх груп населення.
  • Посилити безпекову складову й усунути загрози. Це, зокрема, стосується формування держрезерву, відновлення товарних ланцюгів, розмінування сільгоспземель тощо.

Доповнення

В Українському клубі аграрного бізнесу (УКАБ) прогнозують, що у 2024 році українські аграрії зберуть 71 млн тонн зернових і олійних культур, що на 13% менше, ніж торік.

Популярні

Новини по темі

Кабмін схвалив стратегію продовольчої безпеки України

 • 33917 переглядiв

Уряд затвердив початок та кінець навчального року в школах

 • 24241 переглядiв