ivchenko-zaproponovaniy-rinok-zemli-ne-zrobit-ukrayinu-silnoyu-svitovoyu-agrarnoyu-derzhavoyu

Івченко: запропонований ринок землі не зробить Україну сильною світовою аграрною державою

 • 15254 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Запропонована "Слугами народу" так звана земельна реформа ніколи не зробить Україну сильною світовою сільськогосподарською державою, а лише знизить агарну конкурентоспроможність країни. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив заступник голови партії “Батьківщина”, член аграрного комітету народний депутат Вадим Івченко.

Деталі

Так, народний депутат вважає, що запропонований формат ринку землі суперечить державним інтересам України, не сприяє розвитку фермерства та поселенської мережі.

"Ми маємо бути продовольчим кошиком не тільки для своїх громадян, а й для всього світу. Але це має бути по-державницьки правильно зроблено. Земельна реформа, яку нам запропонували "Слуги народу" – це колосальний розпродаж землі. Вона не буде переходити від прадіда до діда, від батька до сина. Землю будуть купувати виключно ті, хто має шалені кошти, фермер їм не конкурент в більшості випадків", - пояснив Вадим Івченко.

Парламентар попередив, що Україна може повторити невдалий досвід відкриття ринку землі інших країн, зокрема – Грузії.

"Подивіться на досвід Грузії: у 2005 відкрили, у 2013 зрозуміли, що це злочин - і заблокували. Потім воювали з Конституційним судом, який у 2014 році ухвалив, що мораторій не конституційний. Потім змінили Конституцію таким чином, щоб земля не на ринок пішла, а в обіг – від фермера до фермера. Я вже не кажу про ті сутички юридичних компаній, що купували землю в Грузії з Ірану, Кувейту, Саудівської Аравії, які відбуваються і зараз", - зауважив Івченко.

Доповнення

Раніше нардеп Вадим Івченко поставив українській владі п’ять критично важливих питань про відкриття ринку землі. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Верещук пообіцяла Шуфричу дати в зуби: за що?

     • 14332 переглядiв