ihnat-rozpoviv-yak-nehoda-vplyvaie-na-dii-voroha-ta-robotu-ppo

Ігнат розповів, як негода впливає на дії ворога та роботу ППО

 • 40019 переглядiв

Зимова негода, сильний вітер ускладнюють роботу тактичної авіації та впливають на безпілотники, які може просто здувати.  Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у понеділок в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Наступили холоди, також вітер серйозний, погана видимість - це все впливає на дії авіації, ускладнює роботу тактичної авіації.  Щодо БПЛА, то залежить, який вітер, якщо сильний вітер, то це може впливати й просто здувати ті безпілотники. Менше це впливає на крилаті ракети

- розповів Ігнат. 

Деталі

За його словами, безпілотник - це фактично літак, він має свої льотні характеристики, потужність, дальність польоту, тому негода може впливати. 

"Так само, як ми говорили минулого року про обмерзання, якщо йде швидкий перехід з плюса в мінус, тобто може вкриватися льодяною скоринкою фюзеляж літака, і це може впливати, аж до того, що він може просто впасти. Це дійсно ускладнює. Щодо роботи ППО - теж ускладнює, якщо зенітні ракетні системи можуть без проблем знищувати літальні апарати, засоби повітряного нападу ворога, тобто крилаті ракети, дрони, то вже для вогневих груп погана видимість - це дуже негативний фактор для ефективності їх роботи", - сказав Ігнат. 

Доповнення 

Негода заблокувала 14 автошляхів та спричинила відключення світла у 16 областях України. 

Через негоду найбільше снігу на ранок було на автошляхах в Одеській та Миколаївській областях, місцями на дорогах утворюються перемети заввишки до 1,5 метра. 

Популярні

Новини по темі

Ігнат розповів, як негода впливає на дії ворога та роботу ППО

 • 40019 переглядiв