ukenru
i-geraschenko-u-poloni-boyovikiv-znakhoditsya-109-ukrayintsiv

І.Геращенко: у полоні бойовиків перебуває 109 українців

 • 10888 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. У полоні бойовиків знаходиться 109 українців, бойовики підтверджують 47, безвісти зниклими вважаються 485 людей. Про це журналістам заявила Ірина Геращенко, передає кореспондент УНН.

"Для гуманітарної групи, де я працюю, представляю Україну, ключовим залишається питання звільнення заручників. На сьогодні ми маємо 109 громадян України, які є в списках СБУ – це цивільні, це військові, які рахуються такими що є заручниками на окупованих територіях донецької та Луганської областей",- сказала І.Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "ДНР" запропонували залучити ООН до питання обміну полоненими

За її словами Донецьк і Луганськ поки що підтверджують трохи більше 40 людей із цього списку.

"Для нас дуже важливо, ми володіємо інформацією про місце знаходження ще кількох людей з цього списку. От із 109 вони 47 підтверджують, а ми знаємо про місце знаходження ще близько 15 людей і ми про це їм щоразу говоримо",- сказала І.Геращенко.

Вона зазначила, що важливо, щоб бойовики підтвердили наявність цих людей у списках.

"Так само ми вимагаємо надати інформацію про інших людей, де вони є, де їх ховають або надати інформацію про їх долю",- сказала І.Геращенко.

Вона також додала, що в списку зниклих безвісти 485 громадян України – і чоловіків і жінок.

"Важливо щоб було виконано пункт мінських угод про безперешкодний доступ Міжнародних гуманітарних місій, зокрема Червоного хреста до окупованих територій",- підкреслила вона.

Українські Національні Новини

Політика