hrafikiv-vidkliuchen-na-tli-speky-bude-bilshe-poobidi-na-rivnenshchyni-likvidovuiut-naslidky-ataky-rf-na-enerhetyku-ukrenerho

Графіків відключень на тлі спеки буде більше пообіді, на Рівненщині ліквідовують наслідки атаки рф на енергетику - Укренерго

 • 34300 переглядiв

Споживання електроенергії зростає через спеку, графіки відключень застосовують протягом всієї доби, після 13 години їх має бути більше, очікується імпорт та аварійна допомога з сусідніх країн. Після того, як у Рівненській області вночі зазнав ворожої атаки об'єкт енергетичної інфраструктури, триває ліквідація наслідків удару.

Споживання електроенергії зростає через спеку, графіки відключень застосовують протягом всієї доби, після 13 години їх має бути більше, очікується імпорт та аварійна допомога з сусідніх країн. Після того, як у Рівненській області вночі зазнав ворожої атаки об'єкт енергетичної інфраструктури, триває ліквідація наслідків удару, повідомили у середу у НЕК "Укренерго", пише УНН.

Споживання

"Сьогодні, 10 липня, обленерго застосовують обмеження споживання протягом всієї доби. За прогнозом, з 10:00 до 13:00 буде діяти дві черги графіків відключень, в інші години доби – три черги. Споживання зростає через спеку. У вівторок, 9 липня, максимальне споживання на 5,4% перевищувало аналогічний показник понеділка", - вказали в компанії.

В Укренерго закликали ощадливо використовувати електроенергію, коли за графіком повертається світло. А також обмежити використання кондиціонерів та не вмикати потужні електроприлади одночасно.

Наслідки атаки

"Уночі росіяни здійснили чергову дронову атаку на об’єкт енергетичної інфраструктури на Рівненщині. Тривають роботи з ліквідації наслідків удару. Електропостачання споживачам, яке переривалось внаслідок атаки, було відновлене за резервними схемами", - повідомили в Укренерго.

Графік відключень має залишитися незмінним попри нічну дронову атаку рф на енергооб'єкти на заході - Укренерго10.07.24, 08:44

Аварійна допомога

Учора, з 20:00 до 22:00, для зменшення обсягу відключень, як вказано, залучалося аварійне постачання від енергосистем Польщі та Словаччини. Сьогодні у вечірні години також планується залучати аварійне постачання з європейських країн для компенсації частки дефіциту енергії в системі та підтримки резервів.

Імпорт та експорт

Імпорт - протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 28 487 МВт-год, з максимальною потужністю 1444 МВт. Експорт не відбувається і не передбачається.

Знеструмлення

На ранок залишаються знеструмленими 528 населених пунктів.

Через негоду: знеструмлень немає.

Через бойові дії: є нові знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях.

З технічних причин: знеструмлювалися споживачі у Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській областях. 

Популярні

Новини по темі

Ситуація з водопостачанням на ТОТ Луганщини – критична

 • 17035 переглядiв