holovnokomanduvach-zbroinykh-syl-ukrainy-ochikuie-na-bezkoruptsiini-viiskovi-zakupivli

Якісні закупівлі та відсутність корупції: Залужний про задачі Держоператора тилу

 • 39609 переглядiв

Валерій Залужний, начальник Генерального штабу Збройних Сил України, окреслив очікування від нового Державного логістичного оператора: викорінення корупції, забезпечення якісного постачання військ та вдосконалення процесів закупівель.

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний озвучив, що очікує від нового Державного оператора тилу: боротьба з корупцією, якісне і своєчасне забезпечення війська, удосконалення процесу закупівель. Про це він заявив на презентації ДОТ, який буде займатися не оборонними закупівлями 18 грудня, повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свободу.  

Перше, що ми хочемо – щоб поняття Збройні сили і поняття корупції були зовсім несумісні. Збройні сили мають концентруватися на виконанні своїх завдань. Не на пошуку їжі, не на пошуку одежі і засобів бронезахисту, вони мають концентруватися на виконанні бойових завдань. Жодних проявів корупції не має бути

– заявив Головнокомандувач.

  Залужний також підкреслив, що запуск агенції має забезпечити військо якісними, необхідними і своєчасними закупівлями. Окремими цілями він назвав унормування всіх порядку закупівель та цифровізацію процесів. ДП "Державний оператор тилу", – державна агенція, що забезпечує потреби Збройних сил України у постачанні харчів, одягу, пально-мастильних матеріалів для потреб військових.  

Доповнення  

Після свого призначення на посаду керівника "Державного оператора тилу" Арсен Жумаділов анонсував зміни у проведенні закупівель, зокрема, харчування для військових. За його словами, Державний оператор тилу розіб'є 407 позицій, які є у каталозі харчування для військових, орієнтовно на 30-35 категорій, за кожною з яких будуть окремі договори та процедури.


Популярні

Новини по темі

Рада ЄС ухвалила 12-й пакет санкцій проти росії

 • 26244 переглядiв

Окупанти вдарили по Херсону з артилерії, є загиблий

 • 29825 переглядiв

Ісландські музиканти закликають "бойкотувати Євробачення"

 • 26922 переглядiв

Байден відклав переговори про торговельну угоду з Британією

 • 25584 переглядiв