hlava-mzs-polshchi-zaklykav-yes-zniaty-obmezhennia-na-vykorystannia-dalekobiinoi-zbroi-ukrainoiu

Глава МЗС Польщі закликав ЄС зняти обмеження на використання далекобійної зброї Україною

 • 83380 переглядiв

Радослав Сікорський закликав ЄС дозволити Україні використовувати далекобійну зброю для самооборони. Він також запропонував провести неформальну зустріч міністрів закордонних справ ЄС у Львові на знак солідарності.

Міністр закордонних справ Польщі закликав ЄС зняти обмеження на використання далекобійної зброї Україною. Про це повідомляє PAP, передає УНН.

Детал

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський звернувся до своїх європейських колег у Брюсселі з закликом зняти обмеження на використання далекобійної зброї, переданої Україні. У своєму виступі під час зустрічі міністрів юстиції ЄС, Сікорський підкреслив, що "самооборона є повністю законною" згідно з міжнародним правом.

Сікорський зазначив, що Україна повинна мати можливість запобігти російським атакам, таким як нещодавній обстріл дитячої онкологічної лікарні в Києві, шляхом знищення літаків, що запускають крилаті ракети, а також атак на аеропорти. Він зазначив, що захист медичних установ не є ескалацією конфлікту.

Окрім цього, Сікорський розповів, що пропонував організувати неформальну зустріч міністрів закордонних справ ЄС наприкінці серпня в Україні, зокрема у Львові. Глава польської дипломатії підкреслив, що це рішення могло б стати знаком солідарності з Україною.

Я запропонував компромісне рішення, щоб Рада відбулася в Україні. Це було б знаком нашої солідарності з країною

- заявив Радослав Сікорський.

Сікорський: Польща розглядає збиття російських ракет над Україною13.07.24, 07:45

Популярні

Новини по темі

У Харківській області оголошено ракетну небезпеку

 • 34779 переглядiв

Двоє жінок постраждали від ворожого удару по Херсонщині

 • 31823 переглядiв