hlava-izrailskoi-rozvidky-vidvidav-yehypet-dlia-perehovoriv-pro-mozhlyve-peremyria-v-hazi-zmi

Глава ізраїльської розвідки відвідав Єгипет для переговорів про можливе перемир’я в Газі - ЗМІ

 • 15934 переглядiв

Ізраїльська делегація на чолі з Давидом Барнеа відвідала Єгипет для переговорів про можливе перемир'я в Газі. Сторони залишаються розділеними щодо умов припинення вогню, але переговори тривають.

Ізраїльська делегація на чолі з головою розвідки країни Давидом Барнеа відвідала Єгипет, намагаючись досягти прогресу в довготривалих переговорах щодо можливого перемир’я в Газі. Переговори зайшли в глухий кут. Про це пише видання Bloomberg, передає УНН.

Деталі

"Ізраїльська делегація на чолі з головою розвідки країни відвідала Єгипет, намагаючись досягти прогресу в довготривалих переговорах щодо можливого перемир’я в Газі, але повернулася без жодних ознак негайного прориву", - пише видання.

Зазначається, що метою візиту було продовження переговорів щодо припинення вогню в майже 10-місячній війні з ХАМАС, яка могла б звільнити деяких заручників, утримуваних бойовиками, яких підтримує Іран.

"У п'ятницю в офісі Нетаньягу заявили, що Ізраїль і ХАМАС залишаються розділеними щодо того, як виглядатиме можливе припинення вогню. Запропонована домовленість, яку підтримують США, може допомогти зменшити масштаби репресій, якими ХАМАС, його союзник Хезболла та їхній спонсор Іран погрожували за вбивство цього тижня високопоставлених бойовиків у Бейруті та Тегерані", - додає видання.

Наголошується, що демонстрація готовності Ізраїлю повернутися до переговорів про припинення вогню є сміливим кроком, оскільки Іран та його ставленики звинувачують його у вбивстві головного учасника переговорів з їхнього боку.

Ізраїль наполягає на тому, що його війська повинні залишатися на кордоні, який відокремлює палестинський анклав від Єгипту, а також вказує на необхідність створити механізм, який би запобігав поверненню бойовиків ХАМАС на північ Сектору Гази.

Ще одним каменем спотикання є кількість заручників, яких має звільнити угруповання, яке утримує в полоні понад сотню людей.

Бойовики хочуть, щоб будь-яка угода про перемир'я призвела до постійного припинення вогню в Газі.

Нагадаємо

Лідер ХАМАС Ісмаїл Ханія був убитий у столиці Ірану Тегерані рано вранці в середу, і цей напад викликав "загрози помсти Ізраїлю" та посилив подальше занепокоєння, що конфлікт у Газі перетворюється на ширшу війну на Близькому Сході.

Популярні

Новини по темі