heneralna-asambleia-oon-skhvalyla-rezoliutsiiu-pro-zakhyst-yadernykh-obiektiv-ukrainy-zelenskyi

Генеральна Асамблея ООН схвалила резолюцію про захист ядерних об'єктів України - Зеленський

 • 100794 переглядiв

Генеральна Асамблея ООН схвалила ініційовану Україною резолюцію щодо забезпечення безпеки та захисту ядерних об'єктів в Україні, включаючи Запорізьку АЕС, із закликом до її демілітаризації та деокупації.

Генеральна Асамблея схвалила резолюцію про захист ядерних об’єктів України, включаючи Запорізьку АЕС. Про це повідомляє Президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

Деталі

Президент України Володимир Зеленський оголосив про успішне схвалення Генеральною Асамблеєю ООН резолюції "Безпека та захист ядерних об’єктів України, включаючи Запорізьку АЕС", ініційовану Україною.

Сьогодні зроблено ще один важливий крок до відновлення поваги до Статуту ООН та міжнародного права. Ініційовану Україною резолюцію "Безпека та захист ядерних об’єктів України, включаючи Запорізьку АЕС" схвалила Генеральна Асамблея ООН

- заявив Володимир Зеленський.

У світлі невиконання рф резолюцій керівних органів МАГАТЕ, резолюція закликає до демілітаризації та деокупації Запорізької атомної електростанції.

Президент висловив вдячність усім партнерам за підтримку в зусиллях забезпечити безпеку на всіх територіях, що постраждали від російської агресії, та закликав до подальшого спільного захисту фундаментальних норм міжнародного права та спільних цінностей.

Зеленський: Український договір виводить наші відносини з партнерами на новий рівень12.07.24, 03:25

Популярні

Новини по темі

12 липня: Всесвітній день бортпровідника, День шашлику

 • 102507 переглядiв

Ворожі ударні БпЛА продовжують рух - ПС

 • 106325 переглядiв