harris-domohlasia-rekordnoi-perevahy-nad-trampom-nove-opytuvannia

Гарріс домоглася рекордної переваги над Трампом - нове опитування

 • 13258 переглядiв

Згідно з опитуванням Morning Consult, віцепрезидентка США Камала Гарріс має 48% підтримки виборців проти 44% у Дональда Трампа. Гарріс також випереджає Трампа серед незалежних та молодих виборців.

За даними опитування Morning Consult, опублікованого 5 серпня, віцепрезидентка США Камала Гарріс забезпечила демократам найбільшу перевагу над колишнім президентом Дональдом Трампом майже за рік. Гарріс має 48% підтримки виборців проти 44% у Дональда Трампа.  Про це пише Newsweek, передає УНН

Деталі

Morning Consult повідомила, що опитування проводили з 2 до 4 серпня. Опитали 11 265 виборців.

Зазначається, що перевага Гарріс - це "рекордно висока перевага на її користь" і "найбільша перевага кандидата в президенти від демократів над Трампом майже за рік", згідно з даними опитування.

Для прикладу, 16 серпня 2023 року президент Джо Байден випереджав Трампа на 5 пунктів серед загальнонаціональних виборців, опитаних Morning Consult. За день до того, як Байден вибув із перегонів 2024 року, він відставав від колишнього президента на 6 пунктів (47 % проти 41 %).

Гарріс може оголосити свого кандидата у віцепрезиденти у відеоролику 6 серпня 05.08.24, 16:39

Гарріс також випереджає Трампа на 5 пунктів серед незалежних виборців (42 відсотки проти 37 відсотків) в опитуванні, проведеному в понеділок, і випереджає колишнього президента на 9 пунктів серед молодих виборців у віці від 18 до 34 років (49 відсотків проти 40 відсотків). Похибка опитування становить 1 відсотковий пункт.

Віцепрезидентка також має вищий рейтинг сприяння, ніж Трамп: 48 відсотків виборців заявили, що вони сприятливо ставляться до Гарріса, порівняно з 47 відсотками, які ставляться до Трампа несприятливо.

Рейтинг прихильності Трампа був негативним - 46 відсотків виборців заявили, що сприятливо ставляться до колишнього президента, тоді як 52 відсотки вважають його несприятливим.

Лише за два тижні, що минули з моменту висунення її кандидатури на посаду президента, Гарріс взяла гору в перегонах. Наприкінці минулого тижня віцепрезидентка лідирувала у восьми національних опитуваннях. Кампанія Трампа раніше попереджала свою команду про період "медового місяця" Гарріс протягом кількох тижнів після початку кампанії віцепрезидента.

За опитуваннями The New York Times, Трамп, як і раніше, випереджає Гарріс на 1 відсотковий пункт (48 % проти 47 %), хоча останніми днями розрив між двома кандидатами скоротився. Якщо включити в опитування незалежного кандидата в президенти Роберта Ф. Кеннеді-молодшого, то, за даними Times, Гарріс і Трамп зрівнялися на 44 %.

Гарріс дотримується плану дебатів на ABC, незважаючи на заяву Трампа про Fox News03.08.24, 23:57

Гарріс також домоглася успіху в кількох найважливіших штатах, де триває боротьба. Згідно із середніми даними опитування, проведеного журналом 2024 Silver Bulletin, станом на п'ятницю віцепрезидентка лідирувала в Пенсільванії, Вісконсині та Мічигані.

За даними Times, середні результати опитувань засвідчили, що Гарріс і Трамп зрівнялися у Вісконсині та Мічигані, хоча віцепрезидентка відставала на 2 відсоткові пункти в Пенсильванії станом на понеділок.

Популярні

Новини по темі

росіяни завдали удару по центру Харкова - ОВА

 • 35818 переглядiв