halushchenko-poslav-mesedzh-dyplomatam-bilshe-investytsii-v-enerhetyku-i-dotrymannia-sanktsii-proty-rf

Галущенко послав меседж дипломатам: більше інвестицій в енергетику і дотримання санкцій проти рф

 • 75264 переглядiв

Герман Галущенко наголосив на важливості відновлення та захисту енергетичної інфраструктури України. Міністр закликав дипломатів сприяти залученню інвестицій та контролювати дотримання санкцій проти росії.

Міністр енергетики Герман Галущенко під час наради з керівниками закордонних дипломатичних установ України наголосив, що відновлення і захист енергетичної інфрастуктури є ключовими завданнями. Міністр закликав дипломатів сприяти залученню інвестицій та контролювати дотримання санкцій проти росії, повідомили у четвер у Міненерго, пише УНН.

Деталі

Зі слів міністра, головними пріоритетами для Міненерго наразі є відновлення зруйнованих росією обʼєктів енергетичної інфраструктури та їх захист від повторних атак.

Очільник Міненерго окреслив поточну ситуацію в енергосистемі та шляхи, які уряд та міністерство вживає для стабілізації ситуації. Наразі ворог, з його слів, продовжує фактично в щоденному режимі завдавати ударів по об’єктах енергетичної системи.

Галущенко закликав керівників дипломатичних представництв "активно сприяти залученню зовнішніх інвестицій у відновлення й розвиток енергетичної інфраструктури, а також долучатися до контролю дотримання санкцій, введених проти країни-агресора".

Україна дійсно має величезний потенціал, щоб залучати іноземні інвестиції в енергетику. Ми бачимо реальний інтерес найбільших виробників, найбільших компаній, і цьому потрібно й надалі приділяти велику увагу

- зазначив міністр енергетики.

Також міністр вкотре наголосив, що безпечна експлуатація Запорізької АЕС можлива виключно під контролем України.

Зеленський: росія шантажує світ загрозою катастрофи на ЗАЕС19.08.24, 10:19

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі