ukenru
golovoyu-naglyadovoyi-radi-ukroboronpromu-obrano-abromavichusa

Головою Наглядової ради "Укроборонпрому" обрано Абромавичуса

 • 13098 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Головою Наглядової ради Державного концерну "Укроборонпром" обрано Айвараса Абромавичуса. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу концерну.

Так, пройшло засідання оновленого складу Наглядової ради концерну, у ході якого керівництво "Укроборонпрому" прозвітувало про процес підготовки до проведення аудиту, здійснення актуальних реформ тощо.

"Окрім того, на засіданні Наглядової ради було обрано її нового голову – Айвараса Абромавичуса", - йдеться в повідомленні.

Під час засідання йшлося, що головними завданнями на найближчу перспективу для ДК "Укроборонпром" є проведення міжнародного аудиту своєї фінансової діяльності та здійснення реформ.

У концерні вказали, що, враховуючи обмежені кошти, виділені Кабінетом міністрів України, та необхідність здійснення оперативного аналізу діяльності "Укроборонпрому", Наглядова рада ухвалила рішення провести міжнародний аудит фінансової діяльності всіх підприємств Концерну за 2018-2019 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд виділив понад 30 млн грн на міжнародний аудит "Укроборонпрому"

Для обрання аудитора на електронному майданчику ProZorro буде створено нову позицію із закупівлі послуг, а визначення переможця тендеру відбудеться за процедурою "відкритих торгів", зазначили в "Укроборонпромі". А очолить тендерний комітет із проведення міжнародного аудиту голова Наглядової ради Айварас Абромавичус.

"Ми очікуємо, що вже у вересні буде обрано переможця торгів, який розпочне аудит "Укроборонпрому". За нашими оцінками, він триватиме 6-9 місяців. Це дозволить отримати детальну інформацію щодо реального стану речей на кожному підприємстві концерну. Водночас, ми не можемо провести аудит, який охопить більший період. По-перше, якщо взяти для аналізу період з 2014, не кажучи вже про період з 2011 року, то результатів цього аудиту доведеться очікувати роками. По-друге, виділених Урядом 32,5 млн грн на це просто не вистачає", – заявив Абромавичус.

Він додав, що після підсумків фінансового аудиту буде розпочато процедуру з проведення стратегічного аудиту та аудиту корпоративного управління – витрати на них буде запропоновано передбачити у проекті Держбюджету на 2020 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Команда екс-міністра Абромавичуса збрехала про масштабні інвестиції в бурштинову галузь України

Як повідомляв УНН, екс-міністра економрозвитку Айвараса Абромавичуса Президент України Володимир Зеленський призначив до складу Наглядової ради державного концерну "Укроборонпром".

Нагадаємо, уряд прийняв рішення зобов’язати "Укроборонпром" завершити переговори з аудиторськими компаніями та розпочати аудит компанії за 10 днів.

Кабмін підготував проект закону по аудиту "Укроборонпрому".

Українські Національні Новини

Політика