frantsiia-hotuietsia-do-morskoi-viiny-iz-protyvnykom-yakyi-yii-khoche-znyshchyty-politico

Франція готується до морської війни із противником, який її "хоче знищити" - Politico

 • 23398 переглядiв

Франція готує свої військово-морські сили до війни проти ворога, який хоче її знищити, зміщуючи акцент з попередніх місій, таких як перехоплення наркоторговців і незаконний вилов риби.

Французький флот вирішив змінити концепцію підготовки до можливої війни. Фокус змістили з поліцейських операцій на підготовку до протистояння з ворогом, який хоче знищити його. Про це розповів командувач авіаносної бойової групи Франції контрадмірал Жак Маллар, передає Politico, пише УНН.

Військово-морський бій стає дедалі ймовірнішим. Ми переходимо від світу, в якому ми могли робити все, що нам заманеться, до світу, в якому відчуваємо загрозу на більш регулярній основі. Тепер ми готуємося до інших місій, зокрема до того, що називаємо війною високої інтенсивності,

- сказав Жак Маллар.

Деталі

Як зазначає видання, коли Маллар вступив до лав збройних сил у 1990-х роках, основними завданнями французького флоту були перехоплення наркоторговців та боротьба з незаконним рибальством. Тоді підготовка полягала в тому, щоб відпрацювати навички затримання злочинців.

Тепер же, французькі моряки тренуються боротися з тими, хто хоче нас знищити. Не з тими, хто хоче займатися незаконною торгівлею, не з тими, хто хоче красти рибу, не з тими, хто хоче спостерігати за нами, а з тими, хто хоче нас знищити,

- додав Маллар.

Нагадаємо

Французькі війська інтенсивно тренуються для ведення високоінтенсивної війни проти такого грізного ворога, як росія, об'єднуючи піхоту, бронетехніку, артилерію і нові технології, такі як дрони, щоб уникнути дорогих лобових атак і досягти бойової ефективності загальновійськових підрозділів.

Популярні

Новини по темі

Зруйнована Трипільська ТЕС через ракетний удар рф

 • 21650 переглядiв