formula-miru-ukrayina-zaprosila-afrikansku-gambiyu-priyednatisya

"Формула миру": Україна запросила африканську Гамбію приєднатися

 • 479763 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитра Кулеби зідзвонився з головою МЗС Гамбії Мамаду Тангара і запросив африканську державу приєднатися до “Формули миру”. Про це пише УНН із посиланням на Twitter Кулеби.

Цитата

“Ми з міністром закордонних справ Гамбії доктором Мамаду Тангара мали телефонну розмову. Обговорювали перспективні напрямки розширення двосторонньої співпраці. Я запросив Гамбію приєднатися до Формули миру”, - написав Кулеба у Twitter.

Також він подякував своєму колезі за підтвердження незмінної підтримки Гамбією України.

Доповнення

Президент Володимир Зеленський 16 червня зустрівся з лідерами африканських країн у Києві. Голова держави запросив країни Африканського континенту долучитися до української "Формули миру" та взяти участь у Глобальному саміті миру на її основі.

Нагадаємо

15 листопада 2022 року під час виступу на саміті G20 Зеленський представив українську "Формулу світу", до якої входить 10 пунктів. Вона передбачає координацію міжнародних зусиль щодо встановлення ядерної, енергетичної та продовольчої безпеки. Одним із головних положень є виведення російських військ з усієї території України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В центрі Севастополя прогримів вибух - ЗМІ

     • 1546140 переглядiв

    "Кіно заради Перемоги!": кіномобіль прямує на Волинь

     • 785751 переглядiв