ukenru
favorov-koronavirus-sezonne-zakhvoryuvannya-ale-tse-ne-privid-znimati-masku

Фаворов: коронавірус - сезонне захворювання, але це не привід знімати маску

 • 26308 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Коронавірус є сезонним захворюванням. Але це не привід нехтувати засобами захисту. Про це в інтерв'ю УНН заявив провідний епідеміолог, інфекціоніст, доктор медичних наук, експерт Центру з контролю захворюваності CDC (Атланта, США) Михайло Фаворов.

"Вірус сезонний. Подивіться, що твориться в Бразилії - там зараз кінець осені - початок зими, і там потужний спалах", - говорить він.

У тій самій іспанці, про яку ми говорили, перший підйом був, напевно, трохи менше, ніж у нас, а другий - уже в 5 разів вище. У 1919 році була катастрофа, а не в 1918-му, коли з'явилося захворювання.

В принципі, я не очікую, що буде набагато гірше, ніж зараз, але те, що можуть бути спалахи, як зараз - це цілком можливо. Тобто сезонність у коронавірусу є", - сказав він.

Але сезонність - тільки один з факторів, каже Фаворов.

"Ви зрозумійте, він же влітку все одно є, його просто мало, як і грипу. Вірусу погано, йому не подобається чи то температура, ультрафіолетове випромінювання, адже літо. А раз йому погано - він передається в малій дозі, а раз в малій - потрібно захворіти в малій дозі, і ви взагалі не будете мати клінічних симптомів.

Я про те, що треба захворіти влітку, але без фанатизму, а то я вже бачу, як усі біжать в лікарні за коронавірусом", - пояснив епідеміолог.

Фаворов закликав українців носити маски. Адже вони знижують дозу зараження вірусом в 5-7 разів.

"Він проходить, але ви отримуєте набагато меншу дозу. І найголовніше це - маска для тих, хто хворіє", - додав він.

Українські Національні Новини

Суспільство