fakhivtsi-kndise-identyfikuvaly-ponad-30-chastyn-ta-ulamkiv-rakety-kh-101-yaka-vluchyla-v-okhmatdyt-miniust

Фахівці КНДІСЕ ідентифікували понад 30 частин та уламків ракети Х-101, яка влучила в "Охматдит" - Мін'юст

 • 145872 переглядiв

Понад 30 частин та фрагментів крилатої ракети Х-101, яка влучила в дитячу лікарню "Охматдит" у Києві, ідентифікували фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз ідентифікували понад 30 частин та уламків ворожої ракети, яка влучила у дитячу лікарню "Охматдит". Це дає підстави стверджувати, що удар був завданий  крилатою ракетою Х-101. Про це повідомив заступник міністра юстиції України Андрій Гайченко, пише УНН.

Деталі

За його словами, зокрема були ідентифіковані: частина приводу повороту з фрагментами ланжерону консолі крила ракети, фрагменти хвостового відсіку із частинами аеродинамічних рулів, фрагмент двигуна, фрагменти зовнішньої обшивки двигуна з частинами серійного номера та виробничого номера двигуна.

Заступник міністра юстиції додав, що за наявним в розпорядженні експертів КНДІСЕ відео влучання ракети в дитячу лікарню "Охматдит", зроблено орієнтовний розрахунок розміру крилатої ракети – 7,5 метрів. 

"Специфічні інженерно-конструкторські особливості знайдених уламків та відповідні типові маркування свідчать про застосування збройними силами російської федерації стратегічної крилатої ракети повітряного базування типу Х-101. Її довжина складає 7,5 м, бойова частина – близько 400 кг, максимальна швидкість – 720 км/год, дальність польоту – до 5000 км", - зазначив заступник міністра юстиції України Андрій Гайченко.

Додатково

Першим про те, що найбільш постраждалі об’єкти внаслідок російської ракетної атаки по столиці 8 липня ймовірніше всього були уражені ворожими ракетами Х-101 повідомив Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін. 

"Частини та уламки, що вдалося ідентифікувати станом на цю годину малозбережені та дуже фрагментовані. З огляду на наявні частини маркувань та характерні конструкторські особливості, попередньо можемо сказати, що удари були завдані крилатими ракетами Х-101. Остаточні висновки будуть передані органам досудового розслідування після проведення усіх необхідних експертиз", - зазначив Рувін.

Після атаки рф на Київ досі 38 госпіталізованих, у столичних лікарнях 6 дітей з "Охматдиту" - КМВА10.07.24, 09:21

Захар Подкидишев

Війна

Популярні

Новини по темі