f-16-v-ukraini-my-zabezpechyly-tse-zelenskyi-pidtverdyv-prybuttia-v-ukrainu-litakiv-f-16

"F-16 в Україні, ми забезпечили це": Зеленський підтвердив прибуття в Україну літаків F-16

 • 50481 переглядiв

Президент Зеленський оголосив про прибуття винищувачів F-16 в Україну. Він подякував партнерам за підтримку та висловив гордість за українських пілотів, які вже почали використовувати ці літаки.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив прибуття в Україну перших літаків F-16, зазначивши, що тепер це дійсно реальність у нашому небі, передає УНН.

Я пишаюсь усіма нашими хлопцями, які якісно опановують ці літаки і вже почали їх використовувати для нашої держави. Я дякую нашій команді за цей результат. Я дякую всім партнерам, які справді дієво допомагають із F-16, і першим державам, які акцептували наш запит про надання літаків – Данія, Нідерланди, Сполучені Штати, – і всі наші партнери – ми цінуємо вашу підтримку

- сказав Зеленський.

Зеленський також додав, що сьогодні в Україні вшановується сила та майстерність наших людей, завдяки яким небо в нашій країні залишається українським.

"Ворог не домінує і не буде домінувати в небі нашої держави. Так буде завжди. Російський окупант дуже сподівався знищити нашу російську авіацію та ППО, нашу спроможність захищати свою державу, але українці цього не допустили. Це справжній героїзм, коли нашим воїнам Повітряних сил довелося протистояти більшому повітряному флоту росії і Україна змогла, змогла досягти своїх цілей, змогла захищатись, змогла знищувати окупанта. Зараз новий етап розвитку повітряних сил ЗСУ. Ми багато зробили для того, щоб українські Повітряні сили перейшли на новий стандарт авіації. Від початку цієї війни, ми говорили з партнерами про те, що необхідно закрити наше українське небо від російських ракет, від російських літаків. Ми провели сотні зустрічей та перемовин, щоб здійснити можливості нашої авіації, зміцнити можливості нашої ППО. Ми часто чули у відповідь слово "це неможливо", але все ж ми зробили те, що було нашою амбіцією, нашою оборонною потребою. А тепер це дійсно реальність у нашому небі. F-16 в Україні, ми забезпечили це", - додав Зеленський.

Нагадаємо

The Times повідомляє про прибуття в Україну шести винищувачів F-16 з Нідерландів. Очікується, що незабаром надійдуть ще кілька літаків з Данії, хоча офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Найбільша проблема з КАБами: потрібні далекобійні рішення проти аеродромів, де стоять військові літаки рф - Зеленський30.06.24, 16:05

Популярні

Новини по темі