f-16-budut-perebuvaty-za-40-km-vid-frontu-cherez-ryzyk-zbyttia-syrskyi

F-16 повинні будуть перебувати за 40 км від фронту через ризик збиття - Сирський

 • 24777 переглядiв

Головнокомандувач ЗСУ Сирський заявив, що F-16 зміцнять ППО України, але матимуть обмеження. Винищувачі повинні перебувати на відстані понад 40 км від лінії фронту через ризик збиття російськими силами.

Винищувачі F-16 допоможуть Силам оборони України відбивати атаки рф, проте матимуть обмеження. F-16 повинні будуть перебувати на відстані понад 40 кілометрів від лінії фронту. Про це заявив Головнокомандувач Олександр Сирський в інтерв'ю The Guardian, передає УНН

 Деталі 

За словами Сирського, F-16 зміцнять протиповітряну оборону України. Вони дадуть змогу Києву ефективніше боротися з російськими крилатими ракетами і точно вражати наземні цілі. 

Однак, він підкреслив, що існують межі можливостей F-16. За словами Сирського, літаки мають перебувати на відстані "40 км і більше" від лінії фронту через ризик, що москва їх зіб'є.

Доповнення 

Президент Володимир Зеленський заявив, що до України ще не надійшли нові винищувачі F-16, які необхідні для того, щоб допомогти протистояти російському пануванню в повітрі.

Також Зеленський зазначав, що Україні потрібне скорочення навчання на винищувачах  F-16, розширення бази для навчання на F-16 та збільшення кількості літаків найближчим часом, а не за 3-5 років.

Популярні

Новини по темі

Графіки відключень світла скасовані до 16:00 - ДТЕК

 • 14744 переглядiв