enerhetyky-poperedzhaiut-pro-mozhlyvyi-defitsyt-cherez-pokholodannia-ta-zbilshennia-spozhyvannia-elektryky-hrafikiv-vidkliuchen-ne-prohnozuiut

Енергетики попереджають про можливий дефіцит через похолодання та збільшення споживання електрики. Графіків відключень не прогнозують

 • 25983 переглядiв

Ситуація в енергосистемі складна. Збільшення споживання через похолодання може спричинити дефіцит в енергосистемі.  Експорт електрики сьогодні відсутній, обсяг імпорту невеликий. Про це повідомили в Укренерго, пише УНН.

Виробництво електроенергії

Як зазначають в Укренерго, ситуація в енергосистемі залишається складною.

Протягом доби з технічних причин в аварійний ремонт було виведено один блок на тепловій електростанції. Крім того, продовжено термін ремонту ще на двох блоках різних електростанцій. Натомість 2 блоки повернулись в роботу після ремонту. 

Сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні, вказали в Укренерго.

Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, поки що достатньо для забезпечення потреб побутових та юридичних споживачів. Диспетчерський центр "Укренерго" поки що не прогнозує протягом доби дефіциту в енергосистемі. Ліміти споживання не запроваджувались. Графіки відключень не вводилися та не прогнозуються

- йдеться у повідомленні Укренерго.

Втім зазначається, що сьогодні температура вже зранку нижче, ніж вчора. Відповідно рівень споживання зростає.  Також на рівень споживання впливає поступове відновлення енергопостачання споживачам в західному регіоні, які були знеструмлені негодою.

 Це може призвести до дефіциту електроенергії в системі. Тому для підтримки балансу між виробництвом та споживанням в енергосистемі необхідно ощадливо споживати електроенергію

- закликали в Укренерго.

Знеструмлення

У Львівській області триває відновлення енергопостачання споживачів, що були знеструмлені через негоду 3 грудня.

 Загалом через негоду на ранок знеструмлено 31 населений пункт. Всі більше доби в Львівській області.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 436 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Експорт/імпорт

Експорт сьогодні відсутній.

Імпорт електроенергії сьогодні здійснюється в вечірні години зі Словаччини, Румунії, Молдови. Загальний обсяг 202 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 120 МВт.

З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1700 МВт, вказали в Укренерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Львівщині запустили нову високодебітну свердловину

Тетяна Краєвська

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Вірменія не візьме участі у засіданні ОДКБ у москві

     • 23128 переглядiв

    Глобальні викиди CO2 досягають рекордного рівня – вчені

     • 24418 переглядiв