enerhetychna-systema-ukrainy-stabilna-ministr

Енергетична система України стабільна - міністр

 • 35703 переглядiв

Енергетична система України стабільна, заявляє міністр енергетики Герман Галущенко

В Україні ситуація в енергосистемі стабільна. Єдиний драматичний вплив на систему може бути у разі успішних російських атак. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв'ю телеканалу "Рада", передає кореспондент УНН.

Якраз завдячуючи ППО ми можемо говорити, що настільки успішна робота, що зараз сказати стовідсотково, куди вони намагалися вдарити, складно, але я не виключаю, що якраз енергетичні об'єкти були однією із цілей

- сказав Галущенко.

Він зазначив, що енергосистема стабільна.

"На жаль, відбуваються обстріли, ми втрачаємо теж певну генерацію. Ідеться перш за все про ті ділянки фронту, де відбуваються бої, або недалеко від таких ділянок, на жаль, є постійні обстріли об'єктів енергетики", - зазначив Галущенко.

Окрім того, він зазначив, що взимку рівень споживання суттєво зріс, і Міненергетики комунікує з громадянами про те, що потрібно ощадливо ставитися до споживання електроенергії, тому що це допоможе роботі системи.

Насправді, усе у нас стабільно. Ми тримаємо систему абсолютно в стабільному стані. Єдиний вплив драматичний на систему може бути тільки у разі російських атак, і то при умові, що вони будуть успішними

- сказав Галущенко.

Доповнення

Раніше Галущенко заявляв, що Україна готова до проходження зими без відключень світла, якщо не буде масованих обстрілів та стихійних лих.

12 грудня прем‘єр-міністр Денис Шмигаль закликав українців заощаджувати електроенергію, особливо в пікові вечірні та ранкові години.

Популярні

Новини по темі

Енергетична система України стабільна - міністр

 • 35703 переглядiв

На Хмельниччині вночі знешкодили "шахед" - ОВА

 • 113026 переглядiв

ППО збила "шахед" на Миколаївщині

 • 35975 переглядiв

Ворожим обстрілом пошкодило агропідприємство на Харківщині

 • 34914 переглядiв

Війська рф вночі вдарили з артилерії по Нікополю

 • 32939 переглядiв