eksprezidentu-kosovo-yakogo-sudyat-za-viyskovi-zlochini-dozvolili-vidvidati-khvoru-matir

Експрезиденту Косово, якого судять за військові злочини, дозволили відвідати хвору матір

 • 447771 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Колишній президент Косово Хашим Тачі, якого судять у Гаазі за 10 пунктами звинувачення у військових злочинах і злочинах проти людства, з 2020 року перебуває у Косово. Він приїхав туди, щоб відвідати свою хвору матір, повідомив суд, передає AP News, пише УНН.

Деталі 

В електронному повідомленні від Косовської спеціалізованої палати сказано, що «через вагомі гуманітарні причини... судова комісія доручила Секретаріату організувати візит Хашима Тачі до Косово для зустрічі з родиною».

Тачі залишався під вартою та під вартою в спеціалізованих камерах за підтримки місії ЄС із забезпечення верховенства права EULEX та поліції Косова, додали в ньому.

Місцеві ЗМІ повідомили, що 55-річний Тачі, який перебуває під вартою в Гаазі, Нідерланди, з листопада 2020 року, перебував у селі Бурое, за 70 кілометрів від столиці Приштини, у будинку своєї матері.

Доповнення 

Тачі перебуває під судом разом із трьома іншими колишніми високопоставленими керівниками Армії визволення Косова, або ОАК, партизанських сил у війні Косово за незалежність від Сербії в 1998-99 роках.

Кожного з них звинувачують у злочинах, включаючи вбивства, тортури та переслідування, нібито скоєні в Косово та північній Албанії з 1998 по вересень 1999 року, під час і після війни.

Суд проходить у Косовських спеціалізованих палатах, філії судової системи Косова, яка була заснована в Гаазі частково через побоювання щодо безпеки свідків.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Миколаївщині автомобіль підірвався на протипіхотній міні

     • 475661 переглядiв

    Стихія вирує у Криму: підтоплено вулиці та житлові будинки

     • 244162 переглядiв

    “Бавовна” у Юр'ївці: знищено близько 100 окупантів

     • 759336 переглядiв

    Ворог за добу здійснив 10 обстрілів Сумщини - ОВА

     • 333801 переглядiв