ukenru
ekspert-pro-poyizdku-stepanova-v-indiyu-pershiy-ministr-yakiy-vzyav-rishennya-problemi-u-svoyi-ruki

Експерт про поїздку Степанова в Індію: перший міністр, який взяв рішення проблеми у свої руки

 • 15316 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Попередні реформи Супрун завели медицину в глухий кут. Коли система розвалена міністр охорони здоров'я Степанов особисто змушений летіти до Індії, щоб контролювати процес поставок перших партій вакцин у ручному режимі. І ті "грантоїди", які ще вчора критикували Степанова через вакцинацію, яка ще не розпочалася, починають критикувати за те, що він особисто взяв ситуацію у свої руки і вирішує проблему. Про це економічний експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко написав на своїй Facebook-сторінці.

Цитата

"Це перший міністр, який хоч щось робить, щоб протистояти медреформі ім.Супрун. І, багато в чому, тому його чихвостять у хвіст і в гриву з різних сторін. Не стало винятком і його відрядження до Індії, куди Степанов полетів домовлятися про постачання вакцин і контролювати процес поставок перших партій. Ясно, що це не робота міністра, але якщо система знищена, доводиться управляти в ручному режимі", - написав він.

Леталі

Гаврилечко, аналізуючи діяльність попередніх міністрів, підкреслює, що вони завели медичну сферу в глухий кут.

"Кожен розуміє, що спроби Супрун побудувати нову медичну систему привели до того, що країна зустріла пандемію без системи охорони здоров'я в цілому. "Спадкоємиця" Супрун - Скалецька тільки підлила масла у вогонь хаотичними метаннями і остаточно поховала себе історією Санжар. Наступний міністр (Ємець) протримався на своїй посаді всього лише два тижні ... І, по суті, Степанова призначили в авральному порядку і фактично кинули на амбразуру", - пояснив він.

Таким чином, намагаючись відновити системну роботу МОЗ, за словами експерта, Степанов виявився незручним для багатьох особистостей.

"Він виявився незручним для багатьох грантоїдів і "експертних кіл" у першу чергу тим, що спробував відновлювати системну роботу МОЗ. І дещо у нього почало виходити. Принаймні тоді, коли немає активної протидії з боку реформаторів, які окопалися в міністерстві, яких він (великий привіт реформі держуправління) не може вигнати з роботи, тому що не має таких повноважень", - розповів він, підкресливши, що новий закон про держслужбу позбавив міністрів можливості самостійно підбирати і призначати собі заступників.

Додамо

Гаврилечко вважає, що ті персоналії, яких зараз окремі групи впливу лобіюють на посаду міністра охорони здоров'я, призведуть лише до погіршення ситуації у медичній сфері.

"Ясно, що Степанов, м'яко кажучи, далекий від ідеалу міністра. Але ті, кого лобіювали на його місце грантоїди, скажімо Олексія Гончаренка або Віктора Ляшка, гірші в рази. І заклики "змінити міністра", які звучать зараз, точно не приведуть до поліпшення ситуації у сфері охорони здоров'я", - зазначив він.

При цьому експерт висловив упевненість, що на цьому етапі налагодити систему вакцинації швидко і ефективно навряд чи кому вдасться, крім Степанова, який взяв на себе відповідальність за вирішення проблеми.

"Просто гидко читати тих, хто ще вчора критикував Степанова за те, що" вакцин немає і вакцинація не почалася", а сьогодні критикує за те, що він особисто взявся за вирішення цього питання. (...) Чи хтось думає, що той же Олексій Гончаренко здатний домовитися (не поговорити, а саме домовитися) хоч з одним виробником вакцин краще, ніж Степанов? Або хтось сподівається, що "Захід нам допоможе" і вакцини тут виявляться буквально завтра і даром? Ню-ню ... Блажен, хто вірує, так би мовити", - підсумував він.

До речі

Варто відзначити, що за інформацією Міністерства охорони здоров'я, за 11 місяців протистояння пандемії COVID-19 кількість ліжко-місць для хворих коронавірусною інфекцією вдалося збільшити з 3 500 до 60 000, з яких 56 000 приєднані до кисню (станом на березень їх кількість становила всього лише 3 500 штук).

До слова, посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен помітила, що ситуація в Україні з рівнем захворюваності COVID-19 зараз значно краще, ніж у Німеччині.

Українські Національні Новини

Суспільство