"Виготовляється, як правило, з желатину або водоростей, відрізняється сильною пружністю і, якщо придивитися, у неї відсутнє ядро - вона однотонна. Можете провести тест - штучні ікринки в киплячій воді розчиняться", - повідомив експерт.
Крім того, як пояснив експерт, часто для виготовлення ікри використовують несвіжу сировину, а заморожену. Щоб не нарватися на такий неякісний продукт, необхідно подивитися на дату виготовлення ікри - вона повинна збігатися з періодом нересту даної породи риби (липень-вересень).
При цьому Чистяков підкреслив, що 60% ікри на українському ринку нелегального або сумнівного виробництва.
Нагадаємо, при виборі червоної ікри до новорічного столу слід звернути увагу на дату виготовлення, маркування на кришці або ж на розсипчастість ікри, що продається на вагу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічний стіл-2019 обійдеться українцям в 1535 гривень
Напередодні Нового року в Україні на тлі ажіотажного попиту виростуть ціни на основні продукти на продовольчих ринках, тоді як в супермаркетах можна буде закупити товари зі знижками.