ekskerivnyka-ukrekoresursiv-pidozriuiut-u-rozkradanni-22-mln-hrn

Вкрали кошти при запроваджені еко-новації: під підозрою екскерівництво держпідприємства

 • 7101 переглядiв

Завершено розслідування щодо корупції при закупівлі фандоматів та пресів для переробки сміття. Колишнього директора "Укрекоресурсів" та інших осіб підозрюють у заволодінні понад 22 млн грн держкоштів.

Завершено досудового розслідування у справі щодо корупції у сфері переробки сміття. Встановлено три епізоди злочинної діяльності, у яких фігурує колишній керівник ДП "Укрекоресурси": йдеться про заволодіння понад 22 млн грн при закупівлі фандоматів та пресів.

Пише УНН із посиланням на ТГ-канал Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Деталі

Слідство в справі про заволодіння 22 млн грн при закупівлі фандоматів та пресів – завершено, повідомляє пресслужба САП. 

Встановлено три епізоди злочинної діяльності, у яких фігурують:

  • колишній директор державного підприємства «Укрекоресурси»;
  • 2 представника приватних компаній;
  • фізична особа.

Наразі відомо наступне:

Директор державного підприємства уклав із приватною компанією низку договорів на закупівлі 100 одиниць автоматів з прийому використаної тари (на нібито виконання статутних завдань).

Пристрої призначені для обміну в публічних місцях металевої та пластикової тари (алюмінієвих бляшанок та ПЕТ-пляшок) на грошову винагороду.

Обіцяли криптовідсотки, але припиняли зв'язок з клієнтами: 10 підозрюваних у шахрайстві постануть перед судом12.08.24, 18:09

Проте, згідно з висновком слідства, зазначені договори виконані не були. Замість отримання для потреб громад відповідних фандоматів група осіб, використовуючи ряд підроблених документів та створюючи видимість виконання договорів шляхом поставки неробочих апаратів, заволоділа коштами державного підприємства на суму 13,69 млн гривень, інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

  • Вказані особи, використовуючи підроблені документи про походження та вартість поставленого обладнання, під заставу тих же неробочих фандоматів отримали у банківській установі кредит на понад 8,7 млн гривень, - цими коштами фігуранти також заволоділи.

Третій епізод злочинної діяльності:

  • У вересні 2012 року директор «Укрекоресурсів» уклав п’ять договорів фінансового лізингу та забезпечених цим лізингом договорів купівлі-продажу горизонтальних автоматичних пресів виробництва компанії із США на суму понад 10 млн гривень.

При цьому компанією постачальником директор держпідприємства обрав підконтрольне учасникам злочину товариство з обмеженою відповідальністю, через яке відбулося штучне завищення ціни та заволодіння понад 8,5 млн гривень коштів державного підприємства 

 – інформує пресслужба САП.

Доповнення

За дорученням прокурора САП стороні захисту відкрито матеріали справи для ознайомлення.

Корупція у вугільній сфері: через хабар затримали заступника міністра енергетики12.08.24, 10:19

Ігор Тележніков

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині вже зареєстровано 13 індустріальних парків

     • 24375 переглядiв

    ЗСУ знищили міст через річку Сейм у курській області рф - ЗМІ

     • 31148 переглядiв

    Клименко про ситуацію на Сумщині: 70% дітей вже евакуйовано

     • 19869 переглядiв

    Усик - Ф'юрі: визначена дата та місце бою-реваншу

     • 11965 переглядiв