ekskerivnyka-prykordonnykiv-pivdnia-serhiia-mula-vypravdaly-u-nedostovirnomu-deklaruvanni-sap-hotuie-oskarzhennia

Екскерівника прикордонників Півдня Сергія Мула виправдали у недостовірному декларуванні: САП готує оскарження

 • 17974 переглядiв

Колишнього голову Південного прикордонного управління Сергія Мула виправдали за звинуваченням у недостовірному декларуванні, але Спеціальна антикорупційна прокуратура оскаржуватиме цей вирок в Апеляційному суді.

Екскерівника прикордонників Півдня Сергія Мула визнали невинуватим у недостовірному декларуванні, але Спеціальна Антикорупційна Прокуратура оскаржуватиме цей вирок в апеляційному суді. Про це прокурори САП повідомили у своєму телеграм-каналі, передає УНН.

Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури готується апеляційна скарга на вирок ВАКС від 15.04.2024, яким колишнього керівника одного з регіональних управлінь Державної прикордонної служби України визнано невинуватим в умисному внесенні суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації за 2021 рік, що відрізняються від достовірних даних на понад 1,5 млн грн, у зв’язку із недоведеністю в його діях складу кримінального правопорушення. Прокурори не погоджуються з таким рішенням суду та будуть відстоювати свою позицію у суді апеляційної інстанції.

– повідомили у САП.

Додатково

За даними слідства, у декларації за 2021 рік Мула вказав об’єкт незавершеного будівництва, який не введений в експлуатацію, але повністю придатний для проживання (мова йде про садибний будинок з надвірними побудовами) та земельну ділянку зі спорудами, не відобразивши дані про вартість цього майна.

Дії військовослужбовця вищого офіцерського складу Державної прикордонної служби України були кваліфіковані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366-2 КК України (як у редакції, чинній до 21.07.2021, так і після цієї дати).

СБУ затримала трьох високопосадовців Київської, Рівненської та Одеської митниць: підозрюють в отриманні хабарів 15.04.24, 14:47

Нагадаємо

УНН писав про справу генерал-майора Мула ще у січні минулого року. Тоді САП повідомили про завершення слідства у справі щодо начальника Південного регіонального управління Держприкордонслужби України Сергія Мула, якого підозрюють у внесені недостовірних відомостей до декларацій за 2020 і 2021 роки, що відрізняються від достовірних даних на понад 1,5 млн грн.

Популярні

Новини по темі

МОЗ впроваджує іноваційні підходи для протидії ВІЛ-інфекції

 • 18609 переглядiв