dyrektorku-nvk-na-sumshchyni-sudytymut-za-roztratu-245-tys-hrn

Директорку НВК на Сумщині судитимуть за розтрату 245 тис. грн

 • 18532 переглядiв

Прокуратура передала до суду справу директорки НВК у Сумській області. Її звинувачують у перерахуванні 245 тис. грн з рахунку товариства на рахунок власного приватного навчального закладу.

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт проти директорки НВК в Сумській області. Вона обвинувачується у розтраті 245 тисяч гривень, які, замість того щоб залишитися в товаристві, були перераховані на рахунок її приватного навчального закладу. Про це повідомляє Прокуратура Сумщини, передає УНН.

Деталі

Сумська обласна прокуратура затвердила обвинувальний акт і направила його до суду щодо директорки одного з навчально-виховних комплексів у Сумській області. Вона обвинувачується у розтраті значної суми коштів, які були перераховані на рахунок її приватного навчального закладу.

За даними слідства, директорка НВК, яке є дочірнім підприємством публічного акціонерного товариства, у 2022 році уклала договір про надання безповоротної фінансової допомоги. Під час виконання цього договору вона безпідставно перерахувала 245 тисяч гривень на рахунок Сумського ліцею, що є приватним навчальним закладом, заснованим і керованим нею особисто.

Ці кошти фактично належали товариству, і їх неправомірне перерахування на рахунок приватного закладу освіти викликало серйозні правові наслідки.

Досудове розслідування у цій справі завершилося, і тепер справа перебуває на розгляді в суді.

Починаючи з кінця 2023 року найбільш активним напрямком, куди намагаються зайти ворожі ДРГ, залишається Сумщина - ДПСУ23.05.24, 13:14

Популярні

Новини по темі

Лісова пожежа в Канаді: евакуйовано 25 000 осіб

 • 18126 переглядiв

На Херсонщині чоловік отримав важкі травми через атаку БпЛА

 • 29263 переглядiв