dynamo-partyzan-anons-matchu-vidpovidi-kvalifikatsii-lihy-chempioniv-de-dyvytysia-hru-favoryt-bukmekeriv

“Динамо” - “Партизан”: анонс матчу-відповіді кваліфікації Ліги чемпіонів, де дивитися гру, фаворит букмекерів

 • 11514 переглядiв

Київське "Динамо" проведе матч-відповідь проти сербського "Партизана" в кваліфікації Ліги чемпіонів. Гра відбудеться в Белграді без глядачів через санкції УЄФА проти сербського клубу.

Сьогодні, 31 липня, київське "Динамо" зіграє матч-відповідь проти сербського "Партизану" в рамках другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, який вирішить подальшу долю виступів столичного клубу в головному клубному турнірі. УНН вирішив нагадати перший матч кваліфікації, в якому кияни розгромно перемогли "любителів росії", розповісти про історію протистоянь двох команд, де дивитися матч-відповідь та хто фаворит букмекерів. 

Стадіон, суддівська бригада, трансляція

Вже сьогодні о 21:00 київське "Динамо" зустрінеться в рамках матчу-відповіді кваліфікації Ліги Чемпіонів проти белградського "Партизану" на арені "Стадіон Партизана". Матч пройде без вболівальників, через санкції УЄФА, які були накладені проти белградського клубу. 

У вересні 2023 року "Партизану" заборонили грати два наступні домашні єврокубкові матчі за присутності глядачів, один із них - умовно.

Таким чином УЄФА покарав "Партизан" за дискримінаційну та расистську поведінку вболівальників за підсумками минулорічного відбіркового протистояння у відборі Ліги конференцій з данським "Нордшелландом".

У прямій трансляції гру покаже телеканал "2+2", телеканал "Динамо TV", також матч можна подивитися на каналі "Динамо Київ" у Youtube.

Головним арбітром призначено румунського спеціаліста Маріана Барбу, якому допомагатимуть його співвітчизники - Міхай Маріка та Імре Ласло Буксі. Резервним рефері призначено Себастіана Колтеску.

Барбу одного разу стикався з українськими командами. Сталося це в рамках четвертого туру Ліги конференцій між "Вадуцом" та "Дніпром-1" у 2022 році, у якому дніпропетровський клуб отримав перемогу - 2:1. 

Старт у кваліфікації Ліги чемпіонів 

У матчі першого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів в Любліні (Польща) підопічні Олександра Шовковського розгромили "любителів кататися до москви" з рахунком 6:2. 

Голи забивали Микола Шапаренко, Володимир Бражко, Олександр Караваєв, Владислав Кабаєв, Денис Попов та Олександр Піхальонок.

За сербів дублем відзначився Салданья. 

Перед тим матчем український клуб скасував усі двосторонні заходи з сербським "Партизаном" через їхню участь у змаганнях в росії. В клубі заявили, що засуджують підтримку російського спорту, але готові змагатися з будь-яким суперником на полі.

В липні "Партизан" провів три товариські ігри на турнірі у москві під назвою  "братський кубок" - з московськими "локомотивом", "динамо" та "цска". 

Під час першого матчу футболісти столичного "Динамо" відмовилися потиснути руки футболістам "Партизану", привітавшись "кулаками", як під час COVID-19. Також капітан Віталій Буяльський під час розіграшу половини поля не потиснув руку капітану "Партизану". 

Підготовка до матчу-відповіді 

Столичне "Динамо" після першого поєдинку залишилося в Любліні та готувалося до матчу-відповіді у звичному тижневому циклі, чергуючи заняття на зеленому полі з тренажерним залом та теорією, адже новий сезон чемпіонату України ще не розпочався. 

Вчора вдень підопічні Шовковського прибули до Белграда.

Тренерський штаб киян до Сербії взяв з собою наступних виконавців: 

  • воротарі: Георгій Бущан, Руслан Нещерет, Денис Ігнатенко, Валентин Моргун;
  • захисники: Владислав Дубінчак, Денис Попов, Крістіан Біловар, Максим Дячук, Костянтин Вівчаренко, Браян Себальйос, Навін Малиш, Тарас Михавко;
  • півзахисники: Віталій Буяльський, Олександр Андрієвський, Олександр Караваєв, Андрій Ярмоленко, Микола Шапаренко, Владислав Кабаєв, Наза Волошин, Самба Діалло, Антон Царенко, Володимир Бражко, Олександр Піхальонок, Джастін Лонвейк;
  • нападники: Владислав Супряга, Владислав Ванат, Матвій Пономаренко.

Водночас "Партизан" вже встиг провести два тури в чемпіонаті Сербії, в яких мінімально (1:0) обіграв "Напредак" та розгромили на виїзді новачка вищого дивізіону "Єдинство" – 4:0. Після двох турів "Партизан", набравши максимум очок та не пропустивши жодного м'яча, очолює турнірну таблицю. 

В матчі проти "Єдинства" фанати "Партизана" вивісили банер про нагадування про розгром від "Динамо". 

"У Любліні шість штук – реальна картина вашої роботи", - написано на плакаті. 

Історія протистоянь

Київське "Динамо" виграло в усіх матчах проти сербського "Партизана". Вперше "Динамо" та "Партизан" зіграли в далекому 1976 в розіграші Кубку європейських чемпіонів 1976/77. Тоді підопічні Валерія Лобановського розгромили "Партизан" з рахунком - 3:0. 

У матчі відповіді "Динамо" обіграло сербську команду з рахунком - 2:0. 

Втретє команди зустрілися лише через 40 років - у 2017 році в рамках групового етапу Ліги Європи. Тей матч також проходив без вболівальників. Перший тайм у Белграді для "біло-синіх" вийшов не вдалим, адже до 45-ої хвилини матчу підопічні Олександра Хацкевича поступалися 2:0. 

Але завдяки дублю натуралізованого бразильця Жуніора Мораєса та голу Буяльського, киянам вдалося вирвати вольову перемогу. 

Вже у заключному турі кияни вдома впевнено переграло "Партизан" - 4:1. Хет-триком відзначився Мораєс і ще один гол на свій рахунок записав Микола Морозюк. 

Фаворит букмекерів 

Після впевної перемоги "Динамо", букмекери дають на перемогу команди Шовковського коефіцієнт - 1,81. На перемогу "Партизану" приймають ставки з балом 4,40. На нічию - 4. 

Перед поєдинком головний тренер "Партизану" Олександр Станоєвич заявляв, що його команда сьогодні вийде на поле, щоб справити враження. 

"Після невдалого виступу в першому матчі, завтра ми вийдемо на поле, щоб справити враження. Ми винні в поганому результаті в Любліні, тому нам потрібно боротися, щоб реабілітуватися. Будемо битися за герб "Партизана". Кожна гра в Європі важлива, як для сербського футболу, так і коефіцієнтів. Ми вийдемо на матч із великою енергією", - заявляв Станоєвич. 

Також коуч оцінив шанси на прохід своє команди далі, зазначивши, що "надія вмирає останньою". 

"Надія вмирає останньою, але реальність зовсім інша, особливо, коли в тебе немає підтримки вболівальників. У футболі ніколи не знаєш, чи заб’єш ти ранній гол, але найголовніше - показати, що ми боремося за "Партизан", - додав головний тренер "Партизану".

В разі проходу "Динамо" далі, то "біло-сині" зіграють із шотландським "Рейнджерсом".

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 31 липня: гривня продовжує зміцнюватися

 • 26022 переглядiв