dvom-viiskovym-povidomyly-pro-pidozru-u-vbyvstvi-ta-zamakhu-na-zhyttia-politseiskykh-na-vinnychchyni-ofis-henprokurora

Двом військовим повідомили про підозру у вбивстві та замаху на життя поліцейських на Вінниччині - Офіс Генпрокурора

 • 15295 переглядiв

Двом військовослужбовцям повідомлено про підозру у вбивстві одного поліцейського, замаху на вбивство іншого та дезертирстві зі зброєю в умовах воєнного стану у Вінницькій області.

Двом військовослужбовцям повідомлено про підозру у вбивстві та замаху на життя поліцейських у Вінницькій області, повідомили в понеділок в Офісі Генпрокурора, пише УНН.

Деталі

"За процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону двом військовослужбовцям повідомлено про підозру у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України)", - ідеться у повідомленні.

Також за процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону військовослужбовцям повідомлено про підозру у дезертирстві зі зброєю за попередньою змовою групою осіб, вчинене в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 408 КК України).

Причетним до розстрілу поліцейських на Вінниччині повідомили про підозру у дезертирстві22.04.24, 10:03

За даними слідства, 20 квітня вночі підозрювані під час перевірки автомобіля вбили одного поліцейського, поранили іншого та втекли з місця події. 

Правоохоронці розшукали їх та затримали в порядку ст. 208 КПК України у селі Липецьке Подільського району Одеської області.

Нацполіція показала відео затримання батька та сина-військовослужбовців, які підозрюються у вбивстві поліцейського на Вінниччині21.04.24, 20:12

Раніше на території Вінницької області виявлено транспортний засіб, на якому переміщувалися розшукувані особи, та боєприпаси, вказали у прокуратурі.

"Також в ході слідчих дій було знайдено зброю - ймовірно знаряддя вбивства", - повідомили в Офісі Генпрокурора.

Наразі із підозрюваними, як вказано, проводяться слідчі дії та вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув’язнення.

Підозрювані у вбивстві поліцейського на Вінниччині, планували втекти з України - поліція21.04.24, 18:34

Популярні

Новини по темі

Буданов розповів, як можна вирішити проблему з Telegram

 • 14784 переглядiв

Загрози щодо наступу на Київ немає – очільник ГУР

 • 27062 переглядiв