dvoie-cholovikiv-napaly-na-ukrainskykh-prykordonnykiv-i-vtekly-do-rumunii-zmi

Двоє чоловіків напали на українських прикордонників і втекли до Румунії - ЗМІ

 • 26267 переглядiв

Двоє чоловіків напали на українських прикордонників, відібрали зброю і втекли в Румунії. Обох нападників затримала румунська влада, зброю знайдено.

Двоє чоловіків напали на українських прикордонників, відібрали зброю і втекли на територію Румунії. Як повідомило видання PresaSM, втікачів затримано, зброю також знайдено, передає УНН.

Завершилася місія з пошуку українців, які ймовірно напали на український прикордонний патруль. За інформацією PresaSM, спочатку українська влада заявляла, що йдеться про трьох людей, які нібито втекли на територію Румунії, але, схоже, зрештою йшлося тільки про двох людей, обидва з яких були затримані. Зброю також знайшли співробітники правоохоронних органів Сатмарані, після затримання одного з підозрюваних.

Деталі

Як зазначає видання, тривогу підняла українська сторона. Прикордонники в Тарна-Маре були повідомлені о 13:35 про те, що патруль українських прикордонників зазнав нападу з боку кількох невідомих, троє з них незаконно перетнули кордон, прибувши до Румунії, в районі Тарна-Маре.

За інформацією PresaSM, прикордонний патруль був роззброєний нападниками, які також забрали у них боєприпаси.

У результаті на секторальному рівні було запущено акцію з перевірки зони відповідальності, в акції спочатку взяли участь 6 патрулів, загалом 12 співробітників прикордонної поліції. До них приєдналися поліцейські та жандарми.

О 15:05 влада Сатмари затримала одного з підозрюваних. Пізніше, близько 20:15, було спіймано другу людину.

«О 20:15 у напрямку міста Тарна Маре, у прикордонній зоні, було затримано другого громадянина України, про якого нам повідомила влада України, що він перетнув кордон незаконно.

Далі перевірки проводяться під безпосереднім керівництвом прокурора у справі з прокуратури при суді Негрешть Оаша", - заявляють у прикордонній поліції.

О 16:53 українська сторона повідомила керівництву сектора ОФ «Тарна Маре», що затримано підозрювану, яка не перетнула кордон.

Зокрема, фільтри було встановлено на кількох дорогах у повіті Сату-Маре під час масштабної пошукової операції, під час якої також було задіяно вертоліт IGAv для спостереження за місцевістю.

Антоніна Туманова

Війна

Популярні

Новини по темі