dvi-hromadianky-rumunii-namahalysia-vyvezty-z-ukrainy-tsyharok-na-odyn-milion-hryven

Дві громадянки Румунії намагалися вивезти з України цигарок на один мільйон гривень

 • 15691 переглядiв

На Буковині затримали двох громадянок Румунії за спробу вивезти контрабандні цигарки. Жінки сховали понад 14 тисяч пачок сигарет у подвійній підлозі вантажівок, їм загрожує штраф до 170 тис. грн.

У Чернівецькій області затримали двох громадянок Румунії, які намагалися вивезти цигарок більш ніж на мільйон гривень. Для реалізації свого задуму жінки облаштували "подвійну" підлогу в двох вантажних авто, де і намагалися приховати контрабандний товар. Про це повідомляє УНН з посиланням на Бюро економічної безпеки. 

Зазначається, що дві громадянки Румунії облаштували в автомобілях "подвійну" підлогу та приховали там сигарети без марок акцизного податку України.

За результатами обшуку детективи БЕБ вилучили понад 14 тисяч пачок сигарет вартістю понад мільйон гривень, два вантажні автомобілі та мобільні телефони.

Досудове розслідування за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, зберігання та транспортування з метою збуту підакцизних товарів) триває. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Чернівецької обласної прокуратури. Фігуранткам справи загрожує покарання у вигляді штрафу в розмірі 85 000 до 170 000 грн з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів

- йдеться в повідомленні БЕБ.

Досудове розслідування за ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, зберігання та транспортування з метою збуту підакцизних товарів) триває. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Чернівецької обласної прокуратури.

Фігуранткам справи загрожує покарання у вигляді штрафу в розмірі 85 000 до 170 000 грн з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів

Додатково

Директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін в ексклюзивному інтерв’ю УНН розповів, що у зменшенні кількості підробок тютюнової продукції має бути спільна зацікавленість держави та легальних виробників. При цьому має бути чітке розуміння того, що лише неспростовні докази судових експертів дають можливість притягнути зловмисників до відповідальності. Отже, боротьба із тіньовим ринком тютюну є спільним та комплексним завданням.

Саме експертиза є доказом у суді, тому це спільне завдання, як експертних установ, так і правоохоронних органів, усіх залучених державних відомств. Звісно, процеси дуже складні, далеко не всі виробники відкриті до співпраці, є й інші труднощі. В Україні є основні гравці – виробники тютюнової продукції – це великі компанії, які зацікавлені в тому, щоб і держава, і вони самі не зазнавали збитків від підробок. Адже, якщо буде менше підробок – виробник продасть більше своєї легальної продукції, отримає більший прибуток і, відповідно, більше податків надійде в державний бюджет. Вони готові надавати всі зразки, відкриті дані, всіляко співпрацювати. Однак є випадки, де все навпаки, й логічно припустити, що у тих випадках дуже багато ризиків, ідеться про дуже масштабні збитки для держави, які вимірюються величезними сумами

- зазначив Рувін. 

Захар Подкидишев

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    "Дюна: Пророцтво" вийде на HBO у листопаді

     • 7649 переглядiв