dorucheno-pryzupynyty-usi-remontno-demontazhni-roboty-na-bessarabskomu-rynku-kmva

Доручено призупинити усі ремонтно-демонтажні роботи на Бессарабському ринку - КМВА

 • 19770 переглядiв

КМВА видала доручення тимчасово зупинити ремонтно-демонтажні роботи на Бессарабському ринку для збереження історичної пам'ятки. Громадськості надано доступ до місця проведення робіт для прозорості процесу.

Для збереження історичної пам’ятки архітектури Києва видано доручення тимчасово призупинити усі ремонтно-демонтажні роботи на Бессарабському ринку до встановлення хто, які саме роботи, за чиїм погодженням і під чиїм контролем здійснює. Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко, передає УНН.

..Останнім часом громадськість столиці регулярно звертає увагу на різноманітні інциденти, пов’язані із захистом історичної архітектури міста. Одним із останніх таких випадків став відомий всій Україні і поза її межами Бессарабський ринок. На ньому розпочалися ремонтно-демонтажні роботи, які справедливо викликали резонанс серед суспільства

- повідомив Попко.

Він зазначив, що небайдужі кияни, журналісти, активісти переймаються – чи не завдадуть ці роботи шкоди будівлі.

З початку війни в Києві знищено або пошкоджено 23 історичні будівлі, з них тільки 2 ракетами рф – нардеп24.07.24, 17:17

Тому Попко заявив, що для гарантованого збереження історичної пам’ятки архітектури Києва та для прозорості усіх робіт на Бессарабському ринку він, як начальник Київської міської військової адміністрації видав доручення:

  • тимчасово призупинити усі види ремонтно-демонтажних робіт на Бессарабському ринку до достеменного встановлення хто, які саме роботи, за чиїм погодженням і під чиїм контролем здійснює на Бессарабському ринку;
  • надати безперешкодний доступ громадськості до місця проведення робіт для уникнення маніпуляцій та прозорості висвітлення у ЗМІ.

"Відповідні структурні підрозділи вже приступили до виконання мого доручення. Про хід виконання цього доручення кияни будуть оперативно поінформовані", - зазначив Попко.

Контекст

Громадський активіст Дмитро Перов повідомляв, що в центрі Києва почалися будівельні роботи на Бессарабському ринку.

"Робочі кажуть, що буде "реконструкція", але ніде ніяких вивісок нема. Будівля 1912 р., арх. Генріх-Юліан Ґай. Будинок - памʼятка архітектури, тут дозволена виключно реставрація", - написав Перов .

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський заявив, що у приміщенні критого ринку на Бессарабській площі, 2 тривають роботи з організації частини внутрішнього простору та відновлення торгових рядів. Зокрема, ринок не припиняє роботу, а в частині приміщення зараз прибирають напольні надбудови пострадянського періоду.

Популярні

росіяни завдали удару по центру Харкова - ОВА

 • 58989 переглядiв

У Сумах пролунав вибух - ЗМІ

 • 62457 переглядiв

Новини по темі

Удар рф по Харкову: щонайменше пʼять постраждалих

 • 20582 переглядiв