donald-tusk-nazvav-uriad-viktora-orbana-prorosiiskym

Дональд Туск назвав уряд Віктора Орбана проросійським

 • 29530 переглядiв

Відповідаючи на запитання про можливі переговори з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, кандидат на посаду прем’єр-міністра Польщі Дональд Туск заявив, що угорська та польська сторона на сьогодні не є "політично близькими", оскільки уряд Віктора Орбана "відкрито перейшов на російські позиції". Про це повідомляє УНН із посиланням на телеканал TVN24.

Деталі

Ми маємо справу з урядом, який відверто перейшов на російські позиції; Прем'єр-міністр Орбан цього не приховує

- заявив у п'ятницю Дональд Туск.

Він також додав, що не переоцінює "свій вплив на Віктора Орбана", зазначивши, що сторони не близькі один одному політично. 

Відповідаючи на запитання щодо взаємовідносин з Угорщиною, Туск зокрема нагадав, що уряд Орбана блокує рішення, які передбачають Польщі 800 млн євро, "оскільки тільки Європа нам винна за те, що ми передали як зброю Україні".

На це ми мали отримати європейські гроші – Орбан це блокує

- наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орбан на тлі вимог по Україні заявив про "чітку позицію" перед самітом ЄС: ЗМІ пишуть, Макрон не зміг його переконати

Маючи на увазі уряд Матеуша Моравецького Туска сказав, що  йому "гірко, бо в останній момент, коли вони так біжать за своїми грошима і посадами для своїх колег, вони не змогли вирішити з Орбаном таке нагальне для нас питання, як виділення 800 мільйонів євро на озброєння".

Голова ПіС також запевнив, що буде твердо стояти на своєму в Європейській Раді, оскільки переконаний, що більшість лідерів з сьогоднішнього дня будуть рахуватися з польською думкою, коли йдеться про Україну та Угорщину з урядом Орбана. Зокрема Туск пообіцяв "використовувати різні аргументи і способи", щоб, - враховуючи, що відносини Орбана з Москвою і Путіним є органічними, - "нівелювати негативні наслідки такого ставлення".

Нагадаємо

Дональд Туск сподівається, що Сейм обере нового прем'єр-міністра та Раду міністрів у вівторок, а вже у середу має відбутися церемонія складання присяги. Крім того він повідомив, що новий уряд має на меті врегулювати польсько-українські відносини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина та Греція погодилися перезавантажити свої відносини

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Дональд Туск назвав уряд Віктора Орбана проросійським

     • 29530 переглядiв