ukenru
dodatkovikh-koshtiv-na-borotbu-z-covid-19-uyefa-ne-vidilyaye-protasov

Додаткових коштів на боротьбу з COVID-19 УЄФА не виділяє - Протасов

 • 8876 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Наприкінці квітня стало відомо, що УЄФА своїм рішенням дозволив національним асоціаціям використовувати щорічні виплати союзу в рамках програми "Хет-трик" на подолання наслідків COVID-19. Використання коштів у межах програми завжди мало виключно цільовий характер: гроші спрямовувалися на конкретні напрямки та заходи, які реалізує Українська асоціація футболу. Про це розповів відомий український футболіст, номінант "Золотої бутси", функціонер УАФ Олег Протасов, передає УНН із посиланням на прес-службу УАФ.

"Ми вже неодноразово пояснювали, що кошти, про які йде мова, не є додатковими виплатами від УЄФА. У відповідній постанові УЄФА ви не знайдете слів "додатково виділяються" щодо цих коштів. Це гроші, які кожна національна асоціація отримує в рамках програми "Хет-трик" УЄФА на реалізацію затверджених раніше програм", - уточнив він.

Протасов уточнив, що програма "Хет-трик" передбачає діяльність національних асоціацій за наступними напрямками: фінансування зборів і матчів юнацьких збірних, дитячо-юнацький футбол, соціальна діяльність, освітні програми, розвиток інфраструктури, організація футбольних заходів за участі дітей та підлітків, розвиток жіночого футболу, арбітраж і адміністративні витрати. І додав, що під час пандемії УАФ суттєво зменшили витрати саме на забезпечення діяльності адміністрації асоціації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головним пріоритетом для УАФ і УЄФА є питання повернення вболівальників на трибуни - Павелко

Протасов також поінформував, що виникнення пандемії та призупинення активного футбольного життя внесло свої корективи. Відтак, діяльність і плани УАФ та інших національних асоціацій по всім цим напрямкам будуть коригуватися.

"І, розуміючи це, УЄФА дозволив кожній національній асоціації, не лише УАФ, використати частину коштів програми "Хет-трик" на подолання наслідків пандемії.

Але, повторюся, це не додаткові кошти. Ми можемо лише перерозподілити їх у межах допомоги від УЄФА. І якщо частина фінансового траншу буде використана на боротьбу з наслідками пандемії, то решта коштів підуть на цільове фінансування затверджених раніше проектів, які будуть реалізовані після відновлення повноцінного футбольного життя в Україні", - інформує він.

Крім того, за словами Протасова, під час пандемії УАФ удвічі збільшила допомогу регіональним асоціаціям.

"Зараз кожна з них щомісячно отримує 100 тис. грн. На рік це 1,2 млн грн, а для всіх регіональних асоціацій сума на рік становить близько 30 млн грн.

Згідно з рішенням Виконкому УАФ, частина цих щомісячних виплат також може бути використана нашими колегами в регіонах для подолання наслідків COVID-19. Але говорити про конкретний відсоток цих видатків і напрямки поки зарано, оскільки карантин ще триває", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павелко підтримав ініціативу транслювати матчі Першої ліги

Протасов також поінформував, що згідно медичного протоколу, затвердженого МОЗ України, тестування арбітрів та спостерігачів арбітражу на коронавірус мало би "лягати на плечі" клубів. Однак, за проханням УПЛ та ПФЛ ці витрати фінансує УАФ.

"З урахуванням продовження карантину до 31 липня, УАФ витратить на тести для арбітрів та спостерігачів арбітражу мінімум два мільйони гривень. Уже зараз на це ми витратили близько півмільйона гривень. І тестування ще будуть продовжуватися", - розповів Протасов.

Як повідомляв УНН, УАФ продовжує переговори з Міністерством охорони здоров'я з приводу часткового повернення уболівальників на футбольні матчі.

Дозвіл на відвідини футбольних змагань журналістами – вже отримано.

Українські Національні Новини

Політика