ukenru
do-kintsya-2023-roku-100-derzhavnikh-poslug-pereydut-v-onlayn-mintsifri

До кінця 2023 року 100% державних послуг перейдуть в онлайн - Мінцифри

 • 20720 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. До кінця 2023 року всі державні послуг перейдуть в онлайн. Про це в ефірі телеканалу Україна 24, заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає УНН.

Цитата

"До кінця 2023 року 100% державних послуг перейдуть в онлайн... Якщо послуги немає онлайн її не може існувати оффлайн. Цифрова держава – це в першу чергу про рівність та ефективність", - підкреслив міністр цифрової трансформації.

За словами Федорова ЦНАПи будуть і надалі працювати.

"Завжди будуть люди старшого покоління, тому коли ми запускаємо сервіси і спрощуємо процедури, звісно менше навантаження на ЦНАП, таким чином менші черги, і для тих людей, що ще не цифрові, буде зручніше і швидше отримувати послуги в ЦНАПах", - заявив в коментарі міністр Федеров.

Доповнення

Міністерство цифрової трансформації України у січні цього року повідомило, що розпочало розробку законопроекту, який повинен заборонити держорганам в Україні вимагати паперові документи у громадян, якщо вони є в електронних державних реєстрах.

У грудні минулого року Федоров анонсував, що у 2021 році Україна починає переходити у режим “без паперів”, коли усі послуги стануть цифровими. І чиновники не зможуть вимагати від людей паперові довідки.

Запуск режиму paperless в Україні заплановано на 24 серпня.

Українські Національні Новини

Суспільство