do-5-milioniv-serioznoi-zbroi-mohlo-opynytysia-na-rukakh-v-ukraintsiv-holova-mvs

До 5 мільйонів серйозної зброї могло опинитися на руках в українців - голова МВС

 • 26753 переглядiв

В Україні на руках у населення знаходиться від 1 до 5 мільйонів одиниць серйозної зброї, включаючи автоматичні гвинтівки, гранати та міни.

В Україні на руках у населення знаходиться від 1 до 5 мільйонів одиниць так званої трофейної зброї, включаючи автомати, гранати та міни. Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв'ю у межах Конгресу місцевих та регіональних влад 12 квітня, пише УНН.

Скільки ж у нас зброї, як ми називаємо, трофейної?.. Не можна порахувати. Від мільйона до 5 мільйонів - ці цифри, які називаються. Такий феєрверк цифр. Десь будемо говорити, що після війни буде 2-3 мільйони, я думаю, як мінімум одиниць вогнепальної зброї. Я хочу сказати, що це не короткоствольна зброя, це автоматична зброя, це гранати, це міни і більш серйозна зброя, яка є на руках у наших громадян, і ще буде на руках у наших громадян

- сказав Клименко.

З його слів, у правоохоронців є кілька функцій для протидії.

"Перша функція на сьогодні - не дати, щоб ця зброя пішла за кордон, тому жодна одиниця зброї на сьогодні через кордон не переїхала і не пронеслася. Це робота в першу чергу прикордонної служби, це робота блокпостів", - сказав міністр.

Також, з його слів, є профілактична робота, виявлення схронів та оперативні заходи.

"Іще одна проблема - люди хочуть її продавати, і не завжди це військові. Автомат може коштувати будь-яку ціну: від 1000 грн, наприклад, дивлячись, у чиї руки він потрапив, і дорожче. А якщо він знаходиться в схроні, то він ніколи не буде зданий на склад, наприклад, до Збройних сил чи до поліції", - вказав Клименко.

В Україні починає діяти Єдиний реєстр зброї. Що зміниться для власників зброї і тих, хто хоче її отримати22.06.23, 21:00 • [views_964785]

Популярні

Завтра в Україні не планують відключати світло

 • 49359 переглядiв

Від Іспанії буде додаткова ППО – Зеленський

 • 74539 переглядiв

Україна та Португалія підписали угоду про безпеку

 • 71796 переглядiв

Новини по темі

На Донеччині окупанти вбили ще двох жителів, 8 поранили

 • 24313 переглядiв

росіяни вночі вдарили з мінометів по Сумщині

 • 23619 переглядiв