do-2030-roku-ukrainska-enerhetyka-maie-staty-vidnovliuvalnoiu-maizhe-na-tretynu-natsionalnyi-plan

Україна представила звіт про декарбонізацію і план з енергетики на СОР28

 • 28695 переглядiв

На кліматичному саміті СОР28 Україна презентувала попередню версію Національного плану з енергетики та клімату на період 2025-2030 років. Як повідомило міністерство економіки України, у ньому йдеться про збільшення частки відновлювальних джерел енергії та скорочення викидів, передає УНН.

До 2030 року ми очікуємо, що 27% складатимуть відновлювані джерела енергії у кінцевому споживанні енергії, на 30% відбудеться скорочення викидів метану, і ми поступово відмовлятимемось від використання вугілля до 2035 року. Наразі ми ще обговорюємо інші амбітні цілі та будемо раді представити їх у першому проекті НПЕК у грудні 2023 року – січні 2024 року

– розповів заступник міністра економіки Олексій Соболев.

Деталі

5 грудня у рамках Кліматичної конференції ООН СОР 28 Україна представила звіт про декарбонізацію енергосектору до 2050 року та попередню версію НПЕК. Заступник міністра Олексій Соболєв розповів про цілі та результати перших моделювань для НПЕК.

В свою чергу міністр енергетики Герман Галущенко презентував звіт, де були представлені плани зі зменшення викидів до 2050 року.

Також виступив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець. Він поділився ключовими компонентами розвитку кліматичної політики в Україні.

Нагадаємо

Понад 20 країн, включаючи США та Велику Британію, схвалили Декларацію COP28 щодо потроєння потужностей атомної енергетики до 2050 року.

Герман Галущенко підкреслив важливість цих намірів для України, де атомна генерація навіть після окупації Запорізької АЕС продовжує виробляти понад 55% електроенергії в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На СОР28 українські вчені доповіли про метеорологічні рекорди на "Вернадському" та наслідки зміни клімату в Антарктиці

Ганна Оніщенко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі