dnipropetrovshchyna-cherez-ataky-rosiian-tysiachi-liudei-zalyshylys-bez-hazu-vodopostachannia-y-elektryky-vidnovliuvalni-roboty-tryvaiut

Дніпропетровщина: через атаки росіян тисячі людей залишились без газу, водопостачання й електрики, відновлювальні роботи тривають

 • 25201 переглядiв

Росіяни обстріляли Нікопольський район Дніпропетровської області з артилерії та безпілотників, пошкодивши комунікаційні мережі, залишивши майже 5 000 абонентів без газу, 3 000 без води та понад 12 000 без електрики, хоча згодом послуги були відновлені.

Росіяни обстріляли з артилерії та дронами Нікопольщину, що на Дніпропетровщині. Окупанти поцілили по комунікаційним мережам, через що майже 5 тисяч абонентів залишилися без газу, 3 тисячі – без води. І понад 12 тис – без електрики. Про наслідки атак армійці рф розповів голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, передає УНН.

Удари по Нікопольщині тривали від ранку. Як і щодень, гатили з артилерії та цілили дронами-камікадзе. У Червоногригорівській громаді побиті АЗС та ліцей. А ще – комунікації. Зайнявся газопровід високого тиску. Пошкоджена водопровідна мережа, кілька ліній електропередач. В результаті майже 5 тис абонентів залишилися без газу, 3 тис – без води. І понад 12 тис – без світла, втім, всіх вже заживили. Частково повернули й решту централізованих послуг.

– розповів Лисак.

Деталі

Очільник обласної військової адміністрації зауважив, що наразі лише частина пошкоджених комунікаційних мереж відновлена. На місці прильотів працюють ремонтні бригади.

Через атаки росіян пошкодження також є і в самому Нікополі, а ще в Мирівській, Марганецькій та Покровській сільських громадах. Там також понівечені інфраструктурні об’єкти, та цивільна автівка на додачу.

За даними Лисака, люди не постраждали.

Нагадаємо

Ранком у Міненерго повідомили, що у Харківській області вночі через ворожу атаку дронами вночі було пошкоджене обладнання енергооб'єкта. Протягом доби ворог атакував енергетичну інфраструктуру й у Дніпропетровській області, та на Сумщині.

Популярні

Новини по темі

"Справа Шила": нестиковки, "друзі" і вороги

 • 424193 переглядiв