desyata-z-kintsya-ukrayina-v-reytingu-yakosti-zhittya

Десята "з кінця": Україна в рейтингу якості життя

 • 8360 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Україна посіла 62 позицію в щорічному рейтингу "Якість життя країн-2019", який формує сервіс Numbeo, передає УНН.

"Сусідами" України в рейтингу є Таїланд і Гонконг. Ці країни посіли 61 і 63 позиції відповідно.

Лідируючі позиції в рейтингу дісталися Данії, Швейцарії та Фінляндії. Німеччина опинилася на восьмому місці, Норвегія, Японія та США - на 10, 12 і 13 місцях відповідно.

У рейтингу за 2019 рік Білорусь посіла 37 місце, Литва - 29-те, Латвія - 34-те, Польща - 35-те місце.

РФ розмістилася на 59-му місці.

Замикає список Єгипет, який посів 71 місце.

Як повідомляв УНН, українці лікуються "в борг". А за даними Держстату 14 млн наших громадян проживають на межею бідності.

При цьому в Україні продовжують дорожчати соціальні продукти харчування, і витрати населення на найнеобхідніше, відповідно зростають.

У той час як європейці витрачають на продукти лише близько 20% від своїх мінімальних зарплат, українці - половину від усіх доходів.

Багато експертів звинувачують в такій статистиці рішення КМУ відмовитись від держрегулювання цін на соціальні продукти харчування.

"Компенсатор у вигляді підвищення мінімальних пенсій і зарплат, яким хизується уряд, не спрацьовує, тому що інфляція зжирає свій чималий відсоток. У підсумку маємо, що необхідні для повноцінного життя продукти харчування людям стають все менш доступними", - зазначив з цього приводу депутат Сергій Тригубенко, додавши, що готовий підтримати своїх колег по парламенту, які закликають уряд відновити державне регулювання цін на соціальні продукти.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Десята "з кінця": Україна в рейтингу якості життя

     • 8360 переглядiв

    ФФУ лобіюватиме інтереси українського футболу у ЄС

     • 8288 переглядiв

    У Львові з’явилось обладнання для банку крові для тварин

     • 10642 переглядiв

    У Латвії від грипу за тиждень померли 11 осіб

     • 10619 переглядiв