derzhduma-rf-rozglyane-pidvischennya-pensiynogo-viku-19-lipnya

Держдума РФ розгляне підвищення пенсійного віку 19 липня

 • 8729 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Комітет Держдуми з бюджету і податків рекомендував нижній палаті парламенту прийняти в першому читанні ініційований урядом законопроект про поступове підвищення пенсійного віку з 2019 року. Комітет є співвиконавцем по даному законопроекту, профільним комітетом по законопроекту є Комітет Держдуми з праці і соціальної політики. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

Планується, що Держдума розгляне законопроект на засіданні 19 липня.

Комітет зазначає, що зростання розміру трансферту з федерального бюджету пенсійного фонду значно прискорилось з 2001 року і, як показують розрахунки, має тенденцію до подальшого зростання. До теперішнього часу розмір цього трансферту становить близько 20% від загального обсягу витрат федерального бюджету, йдеться у висновку комітету. Комітет звертає увагу, що в разі збереження інерційного сценарію розвитку пенсійної системи при збереженні поточних демографічних тенденцій соціальні внески все в меншому обсязі забезпечуватимуть виплату поточних пенсій, і в період 2024-2026 років підтримку пенсій на поточному рівні з можливістю її перерахунку тільки в межах інфляції вимагатиме збільшення трансферту з федерального бюджету Пенсійному фонду не менше ніж до 5 трлн рублів.

"Збереження чинного пенсійного віку по старості на рівні, встановленому в 20 роках минулого століття, не дозволить вирішити задачу по збільшенню пенсій і поліпшення якості життя пенсіонерів. Прийняття цього законопроекту дозволить вже в 2019 році збільшити пенсії в середньому на 1 тисячу рублів, або на 7 %, тобто практично в 2 рази вище прогнозованої інфляції ", - йдеться у висновку комітету.

Нагадаємо, під петиціями проти підвищення пенсійного віку в Росії підписалися близько 800 тисяч чоловік. Такого результату вдалося досягти всього за кілька днів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Держдума РФ розгляне підвищення пенсійного віку 19 липня

     • 8729 переглядiв

    Позитивно ставиться до ЄС майже половина українців

     • 11721 переглядiв

    Розлючений натовп в Індонезії забив близько 300 крокодилів

     • 7912 переглядiв

    "Нафтогаз" вирішив швидше відокремити оператора ГТС

     • 9706 переглядiв

    В Ужгороді підпалили автомобіль офіцера-прикордонника

     • 8622 переглядiв