ukenru
denisova-zapevnila-venetsiansku-komisiyu-u-vidsutnosti-u-zakoni-pro-movu-diskriminatsiynikh-norm

Денісова запевнила Венеціанську комісію у відсутності у законі про мову дискримінаційних норм

 • 9366 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова під час зустрічі з делегацією Венеціанської комісії висловила переконання, що в Законі про забезпечення функціонування української мови як державної відсутні дискримінаційні норми. Про це Денісова написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

За її словами, під час зустрічі було детально проаналізовано та обговорено всі, на думку делегації, дискусійні положення Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" №2704-VIII.

"Висловила своє переконання, що у Законі відсутні дискримінаційні норми за мовною ознакою не лише щодо російськомовних громадян, а й до інших громадян України з числа національних меншин. Адже він спрямований на врегулювання виключно питань розвитку і функціонування української мови як державної", - написала Омбудсмен.

Під час зустрічі вона також пояснила, що дослідження й оцінка розгляду та прийняття в сесійному залі народними депутатами України зазначеного Закону належить до компетенції Конституційного Суду.

"Сподіваюся, що за результатами активної дискусії членами Венеціанської комісії буде надано об’єктивний та всебічний висновок щодо мовного Закону", - висловилася Денісова.

Нагадаємо, 23 травня Венеціанська комісія отримала запит на аналіз закону про функціонування української мови як державної. 

25 квітня народні депутати під час засідання Верховної Ради проголосували за ухвалення законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної. 15 травня закон підписав Петро Порошенко, який тоді обіймав посаду президента України. 16 липня закон про мову набув чинності

Українські Національні Новини

Політика