dbr-zavershylo-rozsliduvannia-zatrymano-predstavnykiv-kontsernu-za-postavku-viiskovoi-produktsii-do-rf

ДБР завершило розслідування: Затримано представників концерну за поставку військової продукції до рф

 • 43842 переглядiв

Злочинна організація за участі топ-менеджменту концерну незаконно постачала комплектуючі на суму понад 160 мільйонів гривень для військово-промислового комплексу рф.

Завершено справу щодо підозрюваних з топ-менеджменту концерну, які незаконно постачали комплектуючі до військово-промислового комплексу в рф. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передає УНН.

Деталі

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо підозрюваних з числа топ-менеджменту концерну, які незаконно продавали комплектуючі для військово-промислового комплексу до рф.

Внаслідок цієї діяльності, продукція на суму понад 160 мільйонів гривень потрапила до терористичної країни.

У червні 2023 року ДБР затримало власників та топ-менеджмент концерну, який продовжував постачати продукцію в російський військово-промисловий комплекс, навіть після початку конфлікту. Серед затриманих був організатор злочинної схеми, колишній народний депутат, член Партії Регіонів.

Під час обшуків у колишнього народного депутата виявлено матеріали пропагандистського характеру, що звеличували рф, а також російські паспорти та договори з країною-агресором.

Після завершення розслідування Державне бюро розслідувань встановило, що у злочинній організації брали участь принаймні 11 осіб, включаючи керівників та громадян рф.

Відтак, за результатами розслідування підозрюваним повідомлено про підозру у створенні злочинної організації та пособництві державі-агресору згідно із статтею 255 та статтею 111-2 Кримінального кодексу України.

Санкції передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 13 років.

Додамо

Даний концерн займав друге місце у постачанні товарів для російських компаній, експортуючи до 95% виробленої в Україні продукції.

Виготовляли комплектуючі для рф: серед організаторів схеми - екснардеп-регіонал Дашутін08.06.23, 15:33 • [views_868965]

Популярні

Новини по темі

В Одесі прогриміли вибухи

 • 53531 переглядiв